Inventing Anna: Tiktok'ta Anna Delvey'i taklit eden hesap büyük ilgi çekti

İnsanlar TikTok kullanıcısı @jordaanjane'in dolandırıcı taklidinin "cuk oturduğunu" söylüyor

Anna Sorokin (solda) ve TikTok kullanıcısı @jordaanjane (sağda) (AP / TikTok)

Sahte Alman varis Anna Delvey'nin düşüşünü anlatan kurgusal Netflix dizisi Inventing Anna'ya hepimizin biraz takıntılı olduğunu söylemekte sakınca yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçek adı Anna Sorokin olan Rusya doğumlu Delvey'nin New York'ta bir varis kılığına girerek otel ve işletmeleri yüz binlerce dolar dolandırdığı iddia ediliyor.

Delvey daha sonra büyük çaplı hırsızlık ve hizmet hırsızlığı suçlamalarıyla itham edilip Ekim 2017'de tutuklanmıştı.

Delvey 2019'da suçlu bulunarak Rikers Adası'nda 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı. Bununla birlikte, Delvey Şubat 2021'de serbest bırakılmış ama bir ay sonra vizesinin izin verdiğinden daha uzun süre ülkede kaldığı için tekrar gözaltına alınmıştı.

Halen ABD'nin Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi'nin (ICE) gözetiminde tutulan Delvey, Almanya'ya sınır dışı edilmeyi bekliyor.

11 Şubat'ta Netflix'te izleyiciyle buluşan Inventing Anna'nın başrolünde Delvey'i oynayan Julia Garner bulunuyor. Bununla birlikte, bir TikTok kullanıcısının "cuk oturan" Delvey taklidi de övgüler alıyor.

@jordaanjane adlı kullanıcı ilk kez geçen hafta Delvey'i taklit ettiği bir video paylaştı ve o zamandan beri bu gönderi, video paylaşım platformunda 4,7 milyon izleme sayısına ulaştı.
 


Videoda Jordaan, üç gün boyunca diziyi izledikten sonra Delvey'e "dönüşümünü" gösteriyor.

Bir kullanıcı, "Aksanı cuk oturuyor!!!" diye yazarken, bir diğeri de, "…tonlaması, sesinin yükselip alçalması ve yüz ifadesi de öyle" diye ekledi.

Delvey'nin aksanını taklit etmenin zorluğu meşhur olmuştu. Garner dizide Delvey'nin aksanının doğru yapabilmek için Alman ve Rus aksanı öğrenmek zorunda kaldığını açıklamıştı. Delvey'nin kendisi de Garner'ın "bunu bir şekilde doğru yaptığını" söylemişti.

İlk videosu viral olduktan sonra Jordaan, farklı durumlarda Delvey'i taklit ettiği çok sayıda video paylaştı. Bu videolar arasında Jordaan'ın Delvey'e benzettiği sesiyle makyajını nasıl yaptığını anlattığı "benimle birlikte hazırlanın" videosu da yer alıyor.
 


1,4 milyon kez izlenen bir diğer videoda da Jordaan, Delvey gibi davranarak sahte bir "günlük hayatım" videosu çekti ve yalancı sosyetik Delvey'nin farklı farklı taklitlerini yaptı.
 


TikTok kullanıcıları Jordaan'ın bu taklitlerine övgüler yağdırmakta gecikmedi. Bir kişi, "Herkesin TikTok'unda bir marifet vardır... kızım, bu da seninki. mükemmelsin" yorumunu yaptı.

Bir diğeriyse, "Kızım, bu senin ANIN. Çok iyi." Üçüncü bir kullanıcı da şunları ekledi:

Saygılarımızı sunarak DAHA FAZLA ANNA İÇERİĞİ talep ediyoruz.

Bu arada Delvey'nin kendisi de Instagram'da hâlâ aktif. Sosyal medya platformunda 800 binden fazla takipçisi bulunan ve hâlâ ICE gözetiminde olan Delvey, verdiği röportajların ekran görüntülerini ve Inventing Anna hakkındaki diğer metinleri paylaşıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU