Fransız savaş uçakları "NATO’nun caydırıcılığı kapsamında" Polonya hava sahasında uçtu

Devriye uçuşlarının ardından uçakların tekrar Fransa’ya döndüğü kaydedildi

Fotoğraf: AA

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla birlikte Fransız Rafale savaş uçakları, Polonya hava sahasında devriye uçuşları gerçekleştirmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla birlikte Fransız Hava Kuvvetlerine bağlı Rafale savaş uçaklarının, NATO'nun doğu kanadında, ittifakın caydırıcılığı kapsamında Polonya havasında uçtuğu belirtildi.

Rafale uçaklarının ülkenin güneyindeki Mont-de-Marsan hava üssüden günde iki kez kalkış gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, devriye uçuşlarının ardından uçakların tekrar Fransa’ya döndüğü kaydedildi.

Öte yandan 8-9 saat süren devriye uçuşlarında, Rafalelere C-135 ile A330 Phenix MRTT yakıt ikmali uçakları eşlik etti.

Paris yönetimi NATO bünyesinde, Ukrayna’nın komşusu Romanya’ya 500 asker ile zırhlı araç, Estonya’ya ise Mirage 2000 modeli 4 savaş uçağı ve 200–250 asker göndereceğini duyurmuştu.

Fransa Savunma Bakanı: Savaş Avrupa’nın kapısında, içeri girmesine izin vermeyelim

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Romanya’daki NATO birliğine ve Fransız askerlerinin olduğu kampa yaptığı ziyarette, savaşın Avrupa’nın kapısına dayandığını belirterek, Avrupa sınırlarından içeri girmesine izin verilmemesini istedi.

Parly, Romanya’da yer alan ve 7 ülkeden askerlerin bulunduğu Constanta limanı yakınlarındaki Mihail Kogalnicenau üssünü, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Başbakan Nicolae Ciuca ve Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu eşliğinde ziyaret etti.

Fransız Bakan, burada yaptığı konuşmada, NATO Mukabele Kuvveti unsurlarının bir parçası olarak üste 500 Fransız askerinin bulunduğunu hatırlatarak, "Bu belirsiz zamanlarda, kıtamızın güvenliğini sağlamak için aynı kararlılığı paylaşıyoruz. Toplu savunma çabalarımızla Rusya’ya sarsılmaz birliğimizi gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Ülkesinin bu çabalara, Romanya’ya asker, Estonya’ya askeri personel ve Romanya, Polonya ile Baltık ülkelerinin semalarına uçaklar göndererek katkıda bulunduğunu aktaran Parly, NATO müttefikleri ve Avrupalılar olarak, kültür ve tarih kokan eski bir kıtaya mensup olmanın gururunu taşıdıklarını dile getirdi.

Parly, kıtanın son asırda şiddete tanıklık ettiğini vurgulayarak, "Savaş, Avrupa’nın kapısında, içeri girmesine izin vermeyelim" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı 24 Şubat’tan bu yana Fransa ve Belçika, Constanta’daki NATO üssüne acilen 800 asker göndermişti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU