Chelsea Teknik Direktörü Tuchel'den Roman Abramoviç tezahüratına tepki

Thomas Tuchel, "Başka mesajlar vermenin sırası değil" dedi

Thomas Tuchel futbol dışı gündemlerin takımı kötü etkilediğini söylemişti (Reuters)

Britanyalı futbol kulübü Chelsea'nin teknik direktörü Thomas Tuchel cumartesi günkü maçta Ukrayna için yapılan bir dakikalık alkış sırasında takımın Rus sahibi Roman Aramoviç'in adını haykıran taraftarları eleştirdi. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Premier Lig kulüpleri bu hafta sonu her maç öncesinde Kiev'le dayanışma içinde olduklarını gösterdi ve taraftarların çoğunluğu da bu desteğe alkışlarıyla katıldı. 

Ancak Chelsea taraftarlarının bir kısmı Abramoviç'in adını tezahüratlarla seslendirerek alkışı böldü. 

Tuchel bu desteğe saygı duymamayı tercih eden taraftarların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Alman teknik direktör şu ifadeleri kullandı:

Bunun sırası değil. Dayanışma gösteriyorsak öyle yaparız ve bunu birlikte yapmalıyız.

Ukrayna'ya destek verildiği sırada başka görüşlerin dillendirilmesinin yersiz olduğunu belirten Tuchel, "Başka mesajlar vermenin zamanı değil" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tuchel, "Birlikte diz çökeriz. Kulübümüzden ya da başka bir kulüpten önemli biri maalesef ölürse bir dakikalık saygı gösteriririz" diye ekledi. 

Chelsea bir diğer Britanyalı futbol kulübü Burnley'le karşı karşıya geldiği maçtan 4-0 galip ayrıldı. 

Roman Abramoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bağlantılı olduğu iddiasıyla Birleşik Krallık hükümetinin yaptırım uygulayabileceği spekülasyonları üzerine takımı satacağını duyurmuştu. 

Abramoviç'in sahibi olduğu 19 yıllık dönemde Chelsea, 5 Premier Lig, iki de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu dahil 19 önemli kupa kazanmıştı.  

 

Independent Türkçe, France 24, The Guardian

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU