Ethem Sancak Rus televizyonuna konuştu: NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır

İş insanı Ethem Sancak röportajda, "NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur" ifadelerini kullandı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesiyle başlayan savaş 9. gününe girerken geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'nden bir heyetle birlikte Moskova'ya giden iş insanı Ethem Sancak Rusya'da yayın yapan RBK televizyonuna 15 dakikalık bir röportaj verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk"

"NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler" ifadelerini kullanan Sancak şöyle devam etti:

Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli.

Erdoğan Zelenskiy'in ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz

Doğu Perinçek duyurmuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çarşamba günü Ulusal Kanal’da yayınlanan bir programda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada "Bizim parti dün heyetimiz Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin en büyük ayıbı; vergi indirimleriyle, peşkeş çekilen ihalelerle sebepsiz zenginleşen işadamlarının Türkiye'nin dış politikası konusunda yabancı TV kanallarında, hiçbir sıfatları ve vasıfları olmadan ahkam kesmeleridir.

Davutoğlu'ndan tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Ethem Sancak'ın açıklamalarına Twitter hesabından tepki gösterdi.. Davutoğlu paylaşımında "Türkiye'nin en büyük ayıbı; vergi indirimleriyle, peşkeş çekilen ihalelerle sebepsiz zenginleşen işadamlarının Türkiye'nin dış politikası konusunda yabancı TV kanallarında, hiçbir sıfatları ve vasıfları olmadan ahkam kesmeleridir" ifadelerini kullandı.

Söz konusu haberle ilgili olarak Independent Türkçe Ethem Sancak'ı arayıp mesaj gönderdiği halde, Sancak'tan  herhangi bir geri dönüşüm olmamıştır.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU