Mücevher markası Leviev, "Tinder Avcısı"na dava açtı

Markanın sahipleri, ailelerinin adını kullanarak kazanç sağlayan Şimon Hayut'a bedel ödeteceklerini söyledi

Chagit Leviev (solda), her ne kadar büyük bir mücevher şirketi olsalar da Şimon Hayut'un (sağda) kurbanı olduklarını söyledi (Fotoğraflar: Instagram/@chagit_leviev, Instagram/@simon_leviev_official)

Ünlü mücevher markası Leviev'in sahibi olan aile, "Tinder Avcısı" olarak anılan Simon Leviev'e kendileriyle akrabaymış gibi davrandığı gerekçesiyle milyon dolarlık dava açtı.

Page Six'in haberine göre İsrailli elmas kralı Lev Leviev ve ailesi, gerçek adı Şimon Hayut olan ve Simon Leviev ismini kullanan "Tinder Avcısı"na kendilerini taklit ettiği gerekçesiyle dava açtı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın platformu Netflix'te yayımlanan belgesel film Tinder Avcısı'nda (The Tinder Swindler) Şimon Hayut'un meşhur flört uygulaması üstünden tanıştığı kadınları nasıl dolandırdığı anlatılıyor. Sahte kimliğiyle kadınları cezbeden Hayut'un 10 milyon dolar civarında dolandırıcılık yaptığı tahmin ediliyor. 

Mahkeme belgelerinde Hayut'un Lev Leviev'in oğlu gibi davrandığı, Leviev ailesinin bir ferdi olduğuna yönelik yanlış beyanlarda bulunduğu ve bu sayede elde ettiği gelirlerin bedelini ödeyeceği belirtiliyor. 

Hayut'un ayrıca Leviev adını kullanarak kendisini mücevher şirketinin parçası gibi gösterdiği iddia ediliyor. 

Hayut üç kadını dolandırmaktan suçlu bulunduktan sonra Finlandiya'da iki buçuk yıl, İsrail'de de benzer bir suçla 15 ay hapis yatmıştı. 

"Tinder Avcısı" şu an model sevgilisi Kate Konlin'le birlikte İsrail'de lüks bir apartman dairesinde yaşıyor. 

Leviev Group USA'in CEO'su ve Lev Leviev'i kızı Chagit Leviev şu ifadeleri kullandı:

Simon Leviev'le ilgili haberleri 2017'de duymaya başladık. 5'i erkek 4'ü kız olmak üzere 9 kardeşiz ve hiçbirimizin adı Simon değil. Kısa süre sonra elmas satıcılarından bizim adımıza 350 bin dolarlık çekler düzenlendiğini duymaya başladım ancak bunlar bize ait değildi. Sonra başka bir şirket bizi aradı ve onlara özel jetler için 600 bin dolar borcumuz olduğunu söyledi. Bana pasaportunun resmini gönderdiler, Şimon Hayut'tu.

Chagit Leviev, İsrail'de polise başvurduklarını ancak Hayut'un çok sık ülke değiştirmesi nedeniyle onu takip etmenin zor olduğunu söyledi. Netflix filminde dile getirilen iddilara dair Leviev, "Film buzdağının sadece görünen yüzü" dedi. 

Leviev ailesinin avukatı Guy Ophir de söz konusu yasal işlemin henüz başlangıç olduğunu ve devamının geleceğini söyledi. 

Hayut davaya henüz cevap vermedi ve avukat tutup tutmadığıysa bilinmiyor. 

 

Independent Türkçe, Page Six, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU