52 yıllık siyasetçi Okuyan'dan "mutabakat" değerlendirmesi: Vaatler güzel ama insanların temel sorunu açlık

Siyasi hayata 1970'te başlayan Yaşar Okuyan da Bilkent Otel'deki toplantıdaydı. Okuyan, bu birlikteliğin "umut" doğurduğu görüşünde

1970'te Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) siyasete başlayan, bir süre ANAP'ta da siyaset yapan Okuyan, Demokrat Türkiye Partisi'nin de Genel Başkanlığını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Okuyan da 6 muhalefet partisinin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni"nin kamuoyuyla paylaştığı programa davetliydi. Okuyan, metni Independent Türkçe için değerlendirdi.

Önemli olan uygulama biçimi   

Mutabakat metnini daha önceden okuduğunu söyleyen Okuyan, "Metin güzel. Metinler güzel oluyor, niyetler de güzel oluyor ama önemli olan bunların uygulama biçimi. Hedefler güzel ama ikinci aşama bu hedefleri gerçekleştirmek için nasıl bir hamle yapılacağı, seçimlerde ne olacağı ve adayın kim olacağı, seçime giderken stratejinin nasıl olacağı, hangi partinin hangi noktada görev üstleneceğidir" dedi.

Seçmenin böyle bir mutabakatı beklediğini kaydeden Okuyan, "İnsanlar umutlanıyorlar. Ama bu umutların devamı için kimin neyi nasıl yapacağına yönelik de bir beklentisi var. Yoksa, güzel bir toplantı, deklare ettiğimiz şeylerin hepsi arzu ettiğimiz alkışla karşılayacağımız şeyler. Ama önemli olan adayın kim olacağıdır" diye konuştu.

"Yeni ittifaka gerek yok"

Mutabakat metninde imzası olan DEVA ve Gelecek partilerinin Millet İttifakı içinde yer almadıklarını hatırlatan Okuyan, bu sorunun da cevabının ilerleyen süreçte verilmesi gerektiğini savundu.

Yeni bir ittifaka gerek olmadığını söyleyen Okuyan, "Zaten kurulmuş, adı 'Millet' olan bir ittifak var. Hem DEVA hem Gelecek partilerinin buna dahil olması benim şahsi beklentim. Sokaktaki insanların sorunu şu an yeni bir ittifak değil. İnsanlar aç, işsiz. 5,5 milyon insan açlık sınırının altında. 12 milyon insan işsiz. Şu anda insanlar faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar. Güzel laflar, güzel vaatler var ama insanların beklentisi bir an öne seçimin gelmesi" ifadelerini kullandı. 

Programları birbirinden farklı 6 partinin bir araya gelmiş olmasının önemli olduğuna ve örneğine az rastlandığına dikkati çeken Okuyan, "Bu da insanların umudunu arttırıyor" yorumunu yaptı. 

    

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU