ABD'nin en büyük sosyalist grubundan Ukrayna açıklaması

ABD'nin en büyük sosyalist organizasyonu, Amerika'nın NATO'dan çekilmesi için çağrıda bulundu

(Reuters)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikan Demokratik Sosyalistleri (DSA) adlı grup, Rusya'nın Ukrayna istilasından kısmen ABD "emperyalizminin" sorumlu olduğunu öne sürdü. 

Cumartesi günkü açıklamasında DSA, Rusya'nın eylemlerini kınarken ABD'nin de NATO'dan çekilmesi ve "bu çatışmaya zemin hazırlayan emperyalist yayılmacılığa son vermesi" için çağrıda bulundu. 

Eleştirmenlerin "duyarsız" diye nitelediği bu talep, Ukrayna liderleri ülke çapında bir düzineden fazla kasaba ve şehre saldıran Rus güçlerini geri püskürtmek için NATO ülkelerinden daha fazla askeri ve mali yardım isterken geldi.
 


Sosyal medyada birçok kişi bu açıklamanın Ukraynalılar ülkenin silahlı kuvvetlerine destek olmak için silahlanırken karşılaştığı tehlikeli gerçeklikten kopuk olduğunu söyledi.  

Twitter'da The Hoarse Whisperer hesabı şu tweeti attı:

DSA'in çalışan bir beyne sahip hiçbir yetişkin tarafından ciddiye alınmamayı sağlama almadaki kararlılığını alkışlıyorum.

Ryan Belafontaine adlı başka bir kullanıcıysa şöyle yazdı:

DSA, 1938'de barışı getiren belgeyi tutan Neville Chamberlain kılığına bürünmüş.

Bir başkası da "Bu çok aptalca bir görüş" diye yazdı.

Üyeleri de dahil hiç kimse DSA'in herhangi bir talepte bulunabilecek bir konumda olduğu yanılgısına düşmüş değil. Bırakın Rusya veya Ukrayna'nınkileri, ABD yönetimi bile değil.

Bazıları paylaşımdan ötürü DSA üyeliklerini iptal edeceklerini söyledi. 

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ABD ve Kanada'nın yanı sıra 28 Avrupa ülkesinden oluşuyor ve üyelerinin içlerinden birinin saldırıya uğraması halinde diğerlerinin yardıma gitmesi taahhüdünü veriyor. Bu durum daha önce sadece bir kez, ABD'deki 11 Eylül terör saldırılarını takiben yaşandı. 

Siyasi bir parti olmayan ama kendini 92 bin üyesiyle ABD'deki en büyük sosyalist organizasyon olarak tanımlayan DSA'in üyeleri arasında Temsilciler Meclisi Üyeleri Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Cori Bush ve Jamaal Bowman da var. 
 


Temsilciler Meclisi Üyesi Ocasio-Cortez, "mazur görülemez" diye nitelediği Rus istilasını kınarken, Biden yönetiminin Vladimir Putin ve etrafındakilere yaptırım uygulama kararını desteklediğini söylemişti. Aynı zamanda Cortez, ABD Başkanı'nın herhangi bir askeri adım atmadan önce Kongre'nin onayını almasını sağlamak için çalışan ve iki siyasi partiden de üyelerinin yer aldığı girişime katılmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU