Ukrayna güzeli Anastasiia Lenna'nın silahlı pozu oyun fotoğrafı çıktı

Lenna daha önce Türkiye’de de çalışmıştı

Eski güzellik kraliçesi, tartışma konusu olan görüntülerini sosyal medyada paylaşmıştı (@anastasiia.lenna / Instagram)

Ukraynalı güzellik kraliçesi Anastasiia Lenna'nın Rus işgaline karşı savaşmak için orduya katıldığına dair haberlerler Batı basınına yansımıştı.

The New York Post'ta yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Teyit'in doğruladığı bilgiler güzellik kraliçesinin silahlı fotoğraflarının, Airsoft oyununda verdiği pozlar olduğunu ortaya koydu.

Airsoft, oyuncuların askeri silah ve üniformalarla gerçek olmayan çatışmalara katıldığı paintball benzeri bir simülasyon oyunu.

Orduya katıldığı iddiaları üzerine 28 Şubat 2022’de Instagram profilinde paylaştığı "Ben asker değilim, sadece insanım" başlıklı gönderide yıllardır Airsoft oynadığını söyleyen Lenna, profilindeki tüm gönderilerin insanlara ilham vermek amaçlı olduğunu ekledi:

Ukraynalı kadınlarımızı güçlü ve kendinden emin göstermek dışında herhangi bir propaganda yapmıyorum. Ülkeme, Ukrayna'da her gün Rus saldırganlığına karşı savaştığımız tüm insanlara gösterilen ilgi ve desteği takdir ediyorum.

Lenna, Tayland merkezli, uluslararası güzellik yarışması Miss Grand International'da 2015'te Ukrayna'yı temsil etmişti.

Güzellik kraliçesi, Rus birliklerin Ukrayna'ya girmesinin ardından sosyal medya hesabında paylaştığı bir hikayede şunları yazmıştı:

Ukrayna sınırını işgal amacıyla geçen herkes öldürülecek!

 

aa13b2dd-3de4-4e25-8305-a266896ffe74.jpg

İngilizce gönderiye karayolunu trafiğe kapatan silahlı askerlerin fotoğrafı eşlik etti​​ (@anastasiia.lenna / Instagram)


100 bine yakın kişinin takip ettiği Lenna, Rus birliklerinin Donbas'a girişinden beri Ukrayna ordusuna destek veren birçok gönderi paylaşıyor.

Bunlar arasında güzellik kraliçesinin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi "gerçek ve güçlü bir lider" diye nitelediği bir paylaşım ve Ukrayna silahlı kuvvetlerine destek ve bağış talep eden bir dizi gönderi yer alıyor.

 



Öğrenimini Kiev'deki Slavistik Üniversitesi'nde pazarlama ve yönetim alanında tamamlayan Lenna, 5 dil biliyor ve çevirmenlik de yapıyor.

Lenna daha önce Türkiye'de de modellik yapmış ve halkla ilişkiler müdürü olarak çalışmıştı.

 

Independent Türkçe, TeyitNew York Post

DAHA FAZLA HABER OKU