Beyaz Saray sözcüsü, Trump ve Putin'i "burunlarını birbirine sürten" domuzlara benzetti

Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Rusya Devlet Başkanı'nı öven Trump'ı topa tuttu

Donald Trump ve Vladimir Putin el sıkışıyor (AFP)

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, eski ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "Amerika'nın temsil ettiklerinden korkan mide bulandırıcı domuzlar" diye niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bates perşembe günü attığı tweette dobra eleştirilerinin yanı sıra Trump'ın salı gecesi Mar-a-Lago'da Rus lideri "2 dolarlık yaptırımlar karşılığında bir ülkeyi ele geçirdiği için hayli akıllı" diyerek övdüğü konuşmasından alıntıların yer aldığı Huffington Post makalesini de paylaştı.

Trump, "Bir ülkeyi, gerçekten büyük ve uçsuz bucaksız bir yeri, birçok kişinin yaşadığı bu devasa toprak parçasını sadece öylece içeri girerek ele geçiriyor" demişti.

Eski başkanın yorumları, Rusya'nın Ukrayna'ya büyük ölçekli bir askeri saldırı başlatarak daha şimdiden çok sayıda kişinin ölümüne ve sayılamayacak kadar fazlasının da güvenlikleri için endişelenmesine neden olan, II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana Avrupa'daki en büyük askeri çatışmalardan birinin başlamasının hemen ardından geldi.

Bugün (24 Şubat) öğleden sonra gelen haberler, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ele geçirmeyi denemeye hazırlandığını ve günün daha erken saatlerindeki yoğun çatışmaların ardından başkentin yakınlarındaki Çernobil bölgesini çoktan ele geçirdiğini gösteriyor.
 


Trump'ın aralarında Filipinler'den Rodrigo Duterte ve Kuzey Kore'den Kim Jong Un'un da bulunduğu otoriter liderleri övdüğü bir geçmişi var fakat Putin yönetiminin 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ederek onun seçimlerdeki başarı şansını artırmaya çalışması sebebiyle Rusya Devlet Başkanı'na uzun süredir hayli düşkün olduğu görülüyor.

ABD ve Batılı müttefiklerinin şiddetle kınadığı askeri harekata ilişkin bu son övgü Bates'i öfkelendirdi.

Biden yönetimi, perşembe sabahı Rusya'yı komşusu olan devlete yönelik saldırısı nedeniyle cezalandırmayı amaçlayan yeni yaptırımlar paketini açıklarken Amerikan birliklerini çatışmaya dahil etme niyetinde olmadığını açıkça belirtti.

Biden, "Bu savaşı Putin istedi, şimdi hem o hem de ülkesi sonuçlarına katlanacak" dedi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU