Avrupa, Ukrayna'dan gelecek büyük bir göç dalgasına hazırlanıyor

Alman basını, Ukrayna'dan Avrupa Birliği'ne 200 bin ile bir milyon arasında Ukraynalının gelebileceğine ilişkin tahminler paylaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından ülkeden ayrılan siviller Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Medyka bölgesine geldi / Fotoğraf: AA

Rusya'nın işgal harekatı sonrası Ukrayna'da halk tedirgin günler geçirmeye devam ederken, bazı insanlar şehir ve hatta ülkelerden ayrılmaya çalışıyor.

Çatışmaların artması, Avrupa'ya doğru yeni bir göç dalgası oluşturması endişelerini büyütüyor.

Ukrayna'nın komşuları, Rus işgali sonrası bu ülkeden büyük bir göç dalgasına hazırlanmaya başladı.

Rus hava saldırılarının başlamasından sonra çok sayıda kişi başkent Kiev'i terk etti. Birçok kentte yollar kapanırken bazı kişilerin yürüyerek Polonya ve Macaristan'a geçtikleri görüldü.

Birlemiş Milletler Mülteciler Örgütü işgalin siviller üzerinde ağır sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alman basını: Bir milyona kadar göçmen bekleniyor

Komşu ülkeler 44 milyon nüfuslu Ukrayna'dan mülteci kabul edeceklerini açıkladı.

Polonya yaralı Ukraynalılar için 120 hastaneden oluşan bir liste oluştururken, sınırda da göçmen kabul merkezleri kurdu.Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, bir "göçmen dalgasına" hazır olduklarını söyledi.

Ukrayna'nın güney komşusu Moldova, 2-3 bin kişinin geçtiği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü'nün bölge temsilcisi Roland Schilling, "Çok büyük sayılar bekliyoruz" dedi.

Slovakya ve Macaristan, olası göçmen akını için sınıra takviye birlikler gönderirken, Almanya, göçmen kabul eden Doğu Avrupa ülkelerine destek vereceğini duyurdu.
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser "her senaryoya hazır olduklarını" söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen potansiyel mülteci akınına hazırlıklı olunması gereken bir aşamada olunduğunu belirterek, "Ukrayna'dan gelen mültecileri hemen karşılamak ve ev sahipliği yapmak için net acil durum planlarımız var" dedi.

Reuters ajansına göre,Alman basını Ukrayna'dan Avrupa Birliği'ne 200 bin ile bir milyon arasında Ukraynalının gelebileceğine ilişkin tahminler paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU