İsim karışıklığı nedeniyle 13 gün hapis yatan kadın yetkililere dava açtı

"Herkesin başına gelebilir"

Yanlışlıkla hapse atılan Bethany K. Farber (sağda), "Bunu hiçkimsenin yaşamasını istemem" dedi (Ivie McNeill Wyatt Purcell & Dig)

ABD'de isim benzerliği sebebiyle yanlışlıkla tutuklanan ve 13 gün hapiste kalan kadın yetkililere dava açtı.

Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde yaşayan Bethany K. Farber, Los Angeles Polis Teşkilatı (LAPD) ve Los Angeles Belediyesi'ne karşı hukuki işlem başlattı.

Farber, salı günü yaptığı açıklamada nisanda LAPD görevlilerinin Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda kendisini kimliğini kontrol etmeden tutukladığını savundu.

Dava metnine göre 30 yaşındaki kadını yakalayan polisler, kendisini havalimanındaki özel bir odaya götürüp hakkında Teksas eyaletinde çıkan bir tutuklama emri olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dava kayıtlarında, Farber'in hiç Teksas'a gitmediğini ve bir suç işlemediğini söylemesine rağmen polisin, kimliğini gerekli şekilde doğrulamadan kadını tutukladığı iddia edildi.

Belgelerde, "Daha sonra LAPD, Farber'i 26 Nisan'a kadar 13 gün boyunca hapiste tuttu" dendi.

Olayın ardından polisin, güzellik uzmanı olarak çalışan Farber'i hakkında Teksas'ta tutuklama emri çıkarılan ve aynı adı taşıyan bir başka kadınla karıştırdığı ortaya çıktı.

Dava kayıtlarına göre "Şikayetçi, uzun ve sarışın saçlara sahip genç bir kadınken, diğer kişiyse yaşça daha büyük ve saçları kahverengi" dendi.

Farber, Ivie McNeill Wyatt Purcell & Dig adlı hukuk bürosundan avukatlarının cep telefonu kayıtlarıyla polisin suç işlendiğini iddia ettiği tarihlerde Farber'in Kaliforniya'da olduğunu kanıtlamasıyla serbest bırakılmıştı.

Hata nedeniyle 13 gün hapiste kalan Farber, "Bu herkesin başına gelebilir" dedi.

Farber'in avukatları, açtıkları davada kadının hapishanede tuvalet kağıdı ve sabununu paylaşmak zorunda kaldığı ve soğuğa maruz bırakıldığını savunarak, müvekkillerinin "aşırı stres, kaygı, duygusal incinme ve manevi zarar" gördüğünü öne sürdü.

LAPD ise olaya ilişkin bir açıklama yapmadı.



Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU