ABD’de gözaltı merkezinde tutulan kadın göçmenler: Tuvaletten su içiyoruz, psikolojik savaş veriyoruz

Ziyaret ettiği göçmenlerin hikayelerini paylaşan Kongre üyesi Ocasio-Cortez, “Göçmenlere hayvan muamelesi yapıldığı ‘insandışılaştırıcı’ sistematik bir gaddarlık kültüründen bahsediyoruz” dedi

Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi’nin Rio Grande City'deki gözaltı tesisi. Fotoğraf: Reuters

Teksas’taki ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi’ne (CBP) bağlı bir gözaltı merkezindeki yaşam koşullarını yerinde inceleyen Alexandria Ocasio-Cortez, göçmenlerin “tuvalet suyu içtiğini” ve yetkililerin bu kişileri yıldırmak ve işkence yapmak için “psikolojik harp” uyguladığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrat Parti’nin ilerici Temsilciler Meclisi üyesi, toplama kamplarıyla karşılaştırdığı göçmenlik gözaltı programına yönelik sert eleştirileriyle sık sık gündeme geliyor. 

Şahit olduğu şartları art arda paylaştığı tweet’lerde ortaya koyan Ocasio-Cortez, ziyareti sırasında yetkililerin kendisine “fiziksel ve cinsel tehditler savurduğunu” söyledi.

New Yorklu temsilci, “Yetkililer kadınları hiç su bulunmayan hücrelerde tutuyor ve onlara tuvalet suyunu içmelerini söylüyor. Bu bir de Kongre üyesinin gözünün önünde sergiledikleri İYİ hal” ifadelerini kullandı.

Göçmen kadınlarla konuşmak için hücrelerden birine güçlükle girdiğini belirten Ocasio-Cortez, sözlerine şöyle devam etti:

İçinde kadınların bulunduğu bir hücreye zorla girdikten sonra onlarla konuşmaya başladım. İçlerinden biri, yetkililerden gördükleri muameleyi “psikolojik harp” diye tanımladı. Sebepsiz yere tuhaf zamanlarda uyandırıldıklarını, “fahişe” gibi ifadelerle çağrıldıklarını söyledi. Biri bana bunların “fon eksiğiyle” ne ilgisi olduğunu açıklayabilir mi?

Son haftalarda çocuklara diş macunu ve sabun verilmesinin yasaklandığı Teksas Clint’teki çocuk gözaltı merkezine doğru yola çıkan Ocasio-Cortez ayrıca şunları yazdı:

Bugüne dek yaşananlar korkutucu. Sorunun korkunçluğunu hafife alıyoruz. Göçmenlere hayvan muamelesi yapıldığı insandışılaştırıcı sistematik bir gaddarlık kültüründen bahsediyoruz.

Bu arada The Independent’ın konuyla ilgili görüşüne başvurduğu CBP yetkililerinden henüz yanıt gelmedi. 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU