ABD'nin AGİT temsilcisi: Rusya'nın Ukrayna yığınağı, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük askeri seferberlik

Michael Carpenter, Rusya'nın Ukrayna içine ve çevresine yığdığı askeri personel sayısının arttığını ve sayının 190 bini bulmuş olabileceğini söyledi

ABD'nin AGİT temsilcisi Michael Carpenter, Rusya'nın Ukrayna içine ve çevresine yığdığı askeri personel sayısının arttığını ve sayının 190 bini bulmuş olabileceğini söyledi / Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcisi Michael Carpenter, Rusya'nın Ukrayna içine ve çevresine yığdığı askeri personel sayısının arttığını ve sayının 190 bini bulmuş olabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Carpenter, Rusya'nın katılmadığı AGİT toplantısında yaptığı açıklamada, "Rusya'nın 30 Ocak'taki yaklaşık 100 bin personele kıyasla, Ukrayna'ya ve yakınına muhtemelen 169 bin ile 190 bin arasında personel yığdığını değerlendiriyoruz" dedi.

Carpenter "Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük askeri seferberlik hareketi" dedi.

Ukrayna: Büyük çaplı bir saldırı olasılığı düşük

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkeye büyük çaplı bir saldırı olasılığını düşük olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Reznikov, Ukrayna parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya'nın ülkesine saldırı olasılığını değerlendirdi.

Ülkesinin tüm senaryoları göz önünde bulundurduğunu ve tehdidi hafife almadığını aktaran Reznikov, Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı olasılığını düşük olarak gördüklerini ifade etti.

Reznikov, Rusya'nın Ukrayna sınırlarında birliklerini sürekli izlediklerine, Rusya'nın iddia ettiği gibi geri çekilmenin olmadığına dikkati çekerek sınırlarındaki hava, kara ve deniz olmak üzere toplam Rus birliği sayısının yaklaşık 149 bin olduğunu bildirdi.

 

Reuters, AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU