Erdoğan'ın su tarifelerinde indirim çağrısının ardından Zeydan Karalar, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

ABB Başkanı Yavaş, su tarifesinde 15 Şubat'tan bu yana yüzde 1 KDV uygulandığını açıklarken İBB Başkanı İmamoğlu, "Elektrik, doğalgaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin belediyelerine çağrı yaparak, "En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun üzerinde indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından yaptığı paylaşımda Ankara'da su faturalarında KDV indirimi uygulamasına 3 gün önce başlandığını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavaş paylaşımında "Sevgili hemşehrilerimiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, su satış tarifemizde %8 olan KDV oranı 15.02.2022 tarihinden bu yana % 1 olarak uygulanmaktadır" dedi.

"Hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından "Önemli bir bilgilendirme!" başlığıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Suda KDV indirimi %7 oranında yapıldı ancak Büyükşehir Belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda %100’den fazla arttı. Elektrik, doğalgaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin.

Karalar: Adanalılar pazartesiden bu yana yüzde 7 indirimli kullanıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adanalılar 14 Şubat Pazartesi gününden itibaren suyu %7 indirimli kullanmaya başladı, su saatleri indirimli tarifeyle okundu. Halkın yararına olan ne varsa, önce Adana'da gerçekleştirmek adına, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam" ifadelerini kullandı.

Kayyum atanan belediyelerde indirim

Erdoğan'ın çağrısının ardından, kayyum atanan belediyelerde de su tarifelerinde en az yüzde 7 indirim yapılacağı öğrenildi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU