Murat Sancak: Bir şehrin takımının hakkı bu kadar kolay yenmemeli

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamalar, tribünde televizyon kırma görüntüleri ve PFDK sevkiyle ilgili konuştu

Süper Lig'in 25. haftasında karşılaştıkları Beşiktaş maçına hakem kararlarının damga vurduğu Adana Demirspor'da tepkiler müsabakanın hakem yönetimine yöneldi.

Verilen verilmeyen kartlar, penaltılar ve goller nedeniyle ortamın gerginleştiği ve 1-1 sona eren maçın ardından yaptığı açıklamalar ile Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, gündeme damga vurdu.

Sancak, yaşananları, PFDK sevki ve sosyal medyada yer bulan televizyon kırma görüntüleri ile ilgili Independent Türkçe'ye konuştu.

"Bir şehrin takımının hakkı bu kadar kolay yenmemeli"

Murat Sancak, müsabakanın hakemlerinin art niyetli oldukları iddiasında.

Hakemin maçı resmen katlettiğini savunan Sancak, "Bir de VAR hakemleri var işin görünmeyen kısmında. VAR ve AVAR hakemi. AVAR hakemi daha önce 421 gün ceza yediğim maçtaki Onur Özütoprak art niyetlilerdi. Bir şehrin takımının hakkı bu kadar kolay yenmemeli" dedi. 

"Televizyon kırma olayı bir anlık sinirle oldu"

Sosyal medyada sıkça yer bulan tribünlerdeki televizyon kırma görüntüleriyle ilgili de açıklama yapan Sancak, şöyle konuştu:

Televizyon kırma olayı bir anlık sinirle oldu. Devletin malı değil, kendimizin aldığı bir televizyon. Kamu malı değil.

"Çebi ile bir diyaloğumuz olmadı, kendisine bir saygısızlığımız da olmadı"

Sancak, medyada yer alan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bu durumdan rahatsız olup locaya geçtiği iddialarıyla ilgili soruma şu yanıtı verdi:

Ahmet Nur Çebi ile bir diyaloğumuz olmadı. Kendisine bir saygısızlığımız da olmadı. Ahmet abiyi severiz. Bizim abimiz. 

"Savcılığa suç duyurusunda bulunmam gerekmiyor, federasyonumuza ve Merkez Hakem Kurulu'muza o yolu açtım, gereğini yaparlar"

FETÖ'cü hakem iddiasında bulunan Sancak, "TFF veya MHK bu konuda bir adım atmazsa siz savcılığa suç duyurusunda bulunacak mısınız" sorumuz, "Savcılığa suç duyurusunda bulunmam gerekmiyor. O açıklamalardan sonra, federasyonumuza ve Merkez Hakem Kurulu'muza o yolu açtım. Onlar gereğini yaparlar. Türk futbolunu bu anlamda temizlemek lazım" diye cevap verdi.

"Şeriatın kestiği parmak acımaz, ceza verilecek muhakkak"

Yaptığı açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini de değerlendiren Sancak, "Cezasız olmaz. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Ona ceza verilecek muhakkak. Versinler bakalım, bekliyorum. Cezadan sonra açıklama yapıp yapmayacağımı zaman gösterecek" ifadelerini kullandı. 

Bu sezonla ilgili hedeflerinden de bahseden Murat Sancak, sözlerini şöyle noktaladı:

İlk günden beri söylüyorum. Hedefimiz ilk 10'du zaten ama 3. olsak 4. olsak iyi durumdayızdır. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU