Paris'te iki polise bıçakla saldıran adam öldürüldü

Öldürülen saldırganın polislerce tanınan bir şahıs olduğu açıklandı

Fotoğraf: Reuters

Şarkul Avsat’ın Paris Emniyet Müdürlüğü’nden aktardığına göre dün, iki polis, Paris’teki büyük bir tren istasyonunda kendilerini bıçakla tehdit eden bir adamı vurarak öldürdü. Kaynak, öldürülen adamın, üzerinde polislere hakaret içeren bir yazı bulunan 30 santimetrelik bir bıçak taşıdığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, iki polis memurunun kuzey Fransa ve İngiltere, Belçika ve Almanya gibi komşu ülkelere tren seferleri düzenleyen kalabalık istasyonda devriye gezerken “07:00 sularında” hedef alındığını söyledi. Darmanin, “İki polis, kendilerine ve yolculara yönelik herhangi bir tehlikeyi önlemek için silahlarını kullandılar” dedi.

Kaza anında istasyonda bulunan bir Fransız televizyon muhabiri, sosyal medyada iki el silah sesinin duyulduğu bir video yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulaştırma Bakanı Jean-Baptiste Djebbari, Radio Monte Carlo’ya (RMC) yaptığı açıklamada, saldırganın, “karakollarda bulunması nedeniyle polis tarafından bilinen bir kişi” olduğunu söyledi. Bakan, saldırganın, “Polise bıçakla saldırdığını ve polisin silah kullanmasına neden olduğunu” belirtti.

Djebbari, bu olayın terörle bağlantılı olduğuna inanmadığını söyledi. Ayrıca “Saldırgan anında öldürüldüğünü ve iki polis memurunun hafif yaralandığını” da sözlerine ekledi. Gare du Nord, Avrupa’nın en büyük tren istasyonlarından biridir ve verdiği uluslararası tren hizmetleri ile Fransa, İngiltere ve Belçika’yı birbirine bağlar. Bakan, yaşanan olayın pazartesi sabahı büyük trafik aksamalarına neden olduğunu söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı daha önce Twitter’da yaptığı açıklamada, “Olayın sabah yedi sularında meydana geldiğini ve herhangi bir yaralanma bildirilmediğini” söylemişti. Djebbari, RMC’ye, “Olayın terörle bağlantılı olduğuna inanılmadığını ve saldırganın polis tarafından zaten bilindiğini” söyledi. Bakan, saldırgan için “Gare du Nord’da aylak aylak dolaşıyordu” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki Nisan ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Fransız seçmenlerin başlıca endişeleri arasında şiddet suçları ve terörle ilgili kaygılar yer alıyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU