İsrail, LGBT dönüşüm terapisini yasakladı

Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, "Dönüşüm terapisi LGBT gençlerin acımasızca istismar edilmesidir. Buna karışan ve insan hayatını tehlikeye atanlara karşı harekete geçmek bizim görevimiz" dedi

Fotoğraf: Reuters

İsrail Sağlık Bakanlığı pazartesi sabahı İsrail´deki tıp uzmanlarının dönüşüm terapisi uygulamasını yasaklayan bir genelge yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayınlanan genelgede, "Bir kişinin cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliği, tedavi gerektiren tıbbi veya psikolojik bir sorun olarak görülmemelidir. Dönüşüm terapisi LGBT bireyleri ruhsal açıdan yıpratıyor. Tedaviyi uygulamaya devam eden doktorlar lisanslarının iptali dahil olmak üzere birçok yaptırımla karşı karşıya kalacak" ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, "Dönüşüm terapisi LGBT gençlerin acımasızca istismar edilmesidir. Buna karışan ve insan hayatını tehlikeye atanlara karşı harekete geçmek bizim görevimiz. Heteroseksüeller, geyler, lezbiyenler, translar hepimiz insanız, hepimiz iyi ve güzeliz. Aksini söylemeye kimse cesaret etmemeli" dedi.

İsrail Psikoloji Derneği de dönüşüm terapisine karşı olduklarını açıkladı.

Dernek yaptığı açıklamada, "Dönüşüm terapisini yararlı bulmuyoruz. Bu tedavi insanlarda, anksiyete, depresyon, intihara meyilli olma, asosyallik, dini inançta azalma ve aileden uzaklaşma gibi hasarlara yol açıyor" dedi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU