Falyalı için KKTC'nin merkezi camilerinde Kur'an okunma talimatını adanın resmi din işleri otoritesi verdi

Cenazesindeki üst düzey katılım ve tabutuna sarılı Türk bayrağıyla da konuşulan Halil Falyalı için KKTC Din İşleri Başkanlığı da Kur'an okuttu

Falyalı'nın cenaze namazına KKTC Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Ünal Üstel, Başbakan Faiz Sucuoğlu, bazı bakan, milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı / Fotoğraf: AA

Geçen hafta Kıbrıs'ta suikast sonucu öldürülen Halil Falyalı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu cenazenin en çok konuşulan konularından biriydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cenazesine üst düzey katılım olan Falyalı'nın ölümünden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) merkezi camilerinde Kur'an okunduğu da belirlendi. 

KKTC Din İşleri Başkanvekili Şaban Kavsara'nın imzasıyla Din İşleri Başkanlığı Bölge Temsilciliklerine gönderilen yazıda, "İş insanı merhum Halil Falyalı'nın vefatı münasebetiyle aşağıda belirtilen merkezi camilerimizde 11 Şubat 2022 Cuma günü cuma namazından önce Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilmesi hususunu bilgilerinizle saygılarımla rica ederim" denildi.

Falyalı'nın ölümü nedeniyle Kur'an okunan camilerin şunlar olduğu öğrenildi:

İskele Kumyalı, İskele Merkez, Gazimağusa Lala Mustafa Paşa, Gazimağusa Osman Fazıl Polat Paşa, Ozanköy, Çatalköy, Nurettin Ersin Paşa, Lefkoşa Hz. Ebubekir ve Güzelyurt Fatih.

Kazancının önemli bir kısmını illegal faaliyetlerden edindiği öne sürülen Halil Falyalı'nın sanal kumar ve kumarhane işletmelerinin dışında çek-senet tahsilatı ve uyuşturucu ticareti yaptığı da iddia ediliyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU