Kılıçdaroğlu: HDP’yi yok saymıyoruz

"HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz. Onlar görüşlerini paylaşmak isterlerse bize gelebilirler, ihtiyaç olduğunda biz gideriz"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisi liderinin dünkü zirvesinde HDP’nin olmaması eleştirilerine karşı, “HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir” açıklamasında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün 6 siyasi partinin gerçekleştirdiği toplantıya dair açıklamalarda bulundu. Halk TV yazarı Fikret Bila’nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, zirveden çok memnun kaldığını belirtti.

Zirveye HDP’nin davet edilmemesi konusunda gelen eleştirilere ve “Bu masada HDP de olmalıydı, HDP yok sayılıyor” şeklindeki yorumlara yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir. Bu çalışma, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş çalışmasını yürüten altı parti arasında yapıldı. Biliyorsunuz altı partinin genel başkan yardımcıları birlikte çalıştılar ve bir metin hazırladılar. Çok iyi çalışılmış, çok zengin bir metin. Metin üzerinde altı genel başkanın bir görüş ayrılığı yok. Bu süreçte biz her parti ile görüştük. Bu görüşmelerimiz sürecek. HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz. Onlar görüşlerini paylaşmak isterlerse bize gelebilirler, ihtiyaç olduğunda biz gideriz. Görüşlerimizi paylaşırız. Kamuoyuyla da zaten paylaşıyoruz. Bir sorun yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Daha geniş bir toplantı olacak"

Kılıçdaroğlu, 28 Şubat toplantısının altı parti genel başkanının dışında başka katılımcıları olacağını belirterek, “28 Şubat’ta sadece altı genel başkan olmayacak. Daha geniş bir toplantı olacak. Bizim için meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları çok önemli. O nedenle toplantıya meslek kuruluşları, barolar, sendikalar da katılacak. Sonra genel başkanlarla hep birlikte kamuoyuna açıklama yapacağız” dedi.

CHP lideri, bir sonraki toplantının 28 Şubat’ta yapılacak olmasının özel bir anlamı olup olmadığına dair soruya da şöyle yanıt verdi:

Hayır, özellikle 28 Şubat olsun diye bir düşüncemiz olmadı. Çalışmamızı mümkün olduğu kadar zaman yitirmeden yürütmek istiyoruz. Bir sonraki toplantı için hazırlıklar yapılması gerekiyor. O açıdan mümkün olan en uygun zamanı belirledik. Yoksa bir hafta sonraya Mart başına da bırakabilirdik. Ama hazırlıkların o güne yetişebileceği düşünüldüğü için 28 Şubat olarak belirledik.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU