İmamoğlu: 'Yaygara çıkarılacak hususlar yok' demeyle çözüm bulmamız mümkün değil

İmamoğlu, "Bu kadar yaygara çıkarılacak birtakım hususlar yok' demeyle çözüm bulmamız mümkün değil" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter /  @imamoglu_int

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent genelinde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiler için başlattığı, ücretsiz sığır ve manda süt yemi dağıtımı dolayısıyla Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali’nde tören düzenlendi

Darboğazdan geçen çiftçinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,maliyetlerin çiftçiler ve tüm üreticiler için katlanılamaz boyuta ulaştığını söyledi. Hayat pahalılığının toplumu derinden etkilediğini belirten İmamoğlu şöyle konuştu:

Yerel yönetimler de artan maliyetlerden olumsuz etkileniyor. Biz 11 büyükşehir belediye başkanları olarak ülkemizin iyi olması için, ülkemizin bu zorluklardan, bu darboğazdan kurtulabilmesi için şikayet değil çözüm arayışındayız. Çözüm arayışında olurken de hükümeti, -ülkenin hükümeti hepimizin hükümeti- uyarıyoruz. Diyoruz ki, 'Bakın şunu yapmayın. Bunu yaparsanız çiftçi zorda kalır, üretemez. Tezgahtaki ürün pahalılaşır. Vatandaşın sofrasına gelemez. Vatandaşımız açlıkla karşı karşıya kalır

“Bu ortamda asgari ücrete yüzde 50 değil yüzde 100 de zam yapsanız yetmeyecek hale getirisiniz. Biz de uyarıyoruz” diyen İmamoğlu, “Siz bu zor dönemi atlatmayla ilgili vergi muafiyetleri getirin, çiftçinin yakıtını daha ucuza verin, belediyenin suyu daha uygun verebilmesi için elektrikten bir kısım vergileri almayın. Mazot veya enerji fiyatlarındaki artışlardan ötürü biz vatandaşı zaten toplu taşımada çok zorlanarak sübvanse ederek hizmetlerimizi sunuyoruz. Gelin bizden bir dönem için bazı vergileri almayın. Biz vatandaşa daha uygun hizmet edelim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Muhalefetin elektrik ve doğalgaz konusundaki spekülatif gayretlerini boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil” ifadesine de şöyle yanıt verdi:

'Abartılacak kadar bir şey yok, bu kadar yaygara çıkarılacak birtakım hususlar yok’ demeyle bu işlerde çözüm bulmamız mümkün değil. Herkes biliyor ki dün evine, çiftliğine bin lira gelen elektrik faturası şimdi 3 bin lira geliyor. Dolayısıyla bunun altından kalkmak çok çok zor.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU