Kılıçdaroğlu: Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim

CHP lideri, evinden çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda, elektrik fatularına ilişkin açıklama yaptı. 

Paylaşımında, "Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım…" ifadelerini kullanan CHP lideri, "Bu saraylılar haysiyet hakkını insana yaraşır yaşam hakkını sizlere tanımıyor" dedi. 

"Milyonlarca insan artan yoksullukla birlikte geçim sıkıntısına tahammül etmeye çalışıyor" ifadelerini kullanan CHP lideri, bugünler için geçmişte çağrıda bulunduğunu ifade etti. 

Isparta'da günlerce süren elektrik kesintisine de değinen Kılıçdaroğlu, "Bu çeterler altyapıyı kışa hazırlamadığı gibi Isparta'ya giden yollar onların olduğu için yolları da açmadılar" diye konuştu. 

" 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını geri al"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, yaza kadar KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini istedi. 

Senden bir çözüm bir beklentimiz yok diyen CHP lideri, "Sen kanamayı durdur biz gerisini seçim sonrası çözeceğiz. 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını geri al. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümünde vazgeç. Pandemide zorda kalınca IBAN vermesini biliyorsun. Halkımıza çağrı yapıyorum. @RTErdogan yazın faturanızı gönderin. Bakalım siz IBAN gönderince beyefendi ne yapacak" diye konuştu.  

Kılıçdaroğlu zamlar geri alınana kadar fatura ödemeyecek

CHP lideri, "Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU