DP Genel Başkanı Uysal: Ortak bir aday çıkmıyorsa, tüm siyasi partilerin genel başkanları bir iddia koymalı

DP Genel Başkanı Uysal, "Meseleye şahsi kariyer perspektifinde hiç bir zaman bakmadık. Sorumluluğumuzun farkındayız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar'da yayın yapan Afyonpostası'nda katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarına yanıt veren Uysal, "Ortak bir aday çıkmıyorsa, siyasetin pratikleri açısından baktığımızda tüm siyasi partilerin genel başkanları tabi olarak bir iddia koymalı. Yürütme erkine talip olmanın yolu cumhurbaşkanlığı adaylığıdır. Partiler geçmişte başbakanlığa talipse bugün de cumhurbaşkanlığına taliptir. Meseleye şahsi kariyer perspektifinde hiç bir zaman bakmadık. Sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

"En üst şeref makamı cumhurbaşkanlığıdır"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uysal "Şahsi olarak bu teklif gelirse ne yaparsınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Bugünden bir şey söylenmez ama Demokrat Parti olarak Genel Başkanı olarak mücadelemiz ve iddiamız ortada, rahmetli Cumhurbaşkanımız Demirel'in bir tabiri vardır, hiç bir faninin elinin tersiyle itemeyeceği, bu büyük ülkenin her makamı şereflidir.

En üst şeref makamı cumhurbaşkanlığıdır. O açıdan bir sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gereksiz bir takım manipülatif değerlendirmelere yer vermeyecek şekilde değerlendirmelerimi zaten paylaşıyorum.

 

 

Afyonpostası, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU