İYİ Partili Aydın'ın "Erdoğan tarafından parti kurmak için görevlendirildi" iddialarına Tansu Çiller'den yanıt

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, Tansu Çiller için "Şu anda Erdoğan'ın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Erdoğan'ın verdiği görevdir" diye konuştu. Çiller'in avukatı ise "Yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yeni bir parti kuracağı iddiaları hakkındaki soruya, "Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti'dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok" yanıtını verdi.

Çiller maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir

Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulunan Aydın şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, 'İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır' anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir.  Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir. Ama şu anda parti kuracak zemini inşa edemedi çünkü görüşme yaptığı insanların yüzde 97'sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti  kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur.

thumbs_b_c_72863a47dbd88f21b4b17b5f3a7d518a.jpg
Koray Adyın Fotoğraf: AA

Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çiller'in de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz.  Ben bu konuyu takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla; sıfır diyecektim ama iyi bir rakam olur, ekside.

O şu anda Recep Tayyip Erdoğan'ın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Tayyip Erdoğan'ın verdiği görevdir. Benim tavsiyem; boşuna bu işlerle uğraşmasın, evine gitsin, evinde otursun, onun Türkiye'de artık yapacağı bir şey de kalmamıştır.

Böyle ısmarlama kişilerin, Cumhurbaşkanı'ndan destek alarak siyaset yapmalarına payanda olacak insan sayısı kalmadı, oradan bir parti çıkmaz, konuşmaya bile gerek yok.

"Yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur"

Çiller'in avukatı Dilek Özaşık, Çiller'in siyasi parti kuracağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Özaşık, yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı medya organlarında eski Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller'in birtakım amaçlara hizmet etmek için, gizli bir gündemle siyasi parti kuracağına dair yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU