Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Kovid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19'a yakalandığını belirterek, "Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte yeni tip koronavirüse (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız COVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz" dedi.

Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tweetini paylaşarak, "Anca beraber, kanca beraber İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip beyle birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan için paylaştığı geçmiş olsun mesajında, sağlık durumlarına ilişkin de bilgi verdi.

Koca sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

Omicron varyantının hızla yayıldığı bu dönemde, hafif belirtiler üzerine Sn. Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan için yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık durumları çalışmalarını aksatmayacak kadar iyi. Kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

Kovid-19 nedeniyle açılışa katılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışına canlı bağlantı ile katılarak açıklamalarda bulundu.

Açılışa katılamama nedenini açıklayan Erdoğan, "Sizinle Zonguldak'ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne ertelemiştik. Bugün de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş" dedi.

Erdoğan konuşmasında, yapımı tamamlanan projeler hakkında da bilgi verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Projenin yatırım tutarının 1 milyar 180 milyon lira olduğunu belirten Erdoğan , "Karadeniz Ereğli arasındaki ulaşım daha hızlı sağlanacaktır" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Zonguldak'ın ulaşımdaki bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinden şüphe duymuyorum. Şehrimizin merkezindeki ve ilçelerindeki trafo merkezleri gibi altyapılarda yenileme yaptık. 326 milyonluk yatırımla tamamlanan enerji projeleriyle  Bakacakkadı, Perşembe ve Çatalağzına getirilen doğal gaz çalışmalarının resmi açılışlarını yapıyoruz. TOKİ tarafından 1.683 konut, 3 cami ve 6 ticaret merkezi inşaatı tamamlandı. Açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. 3 milyar 404 milyonluk bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. 

"Çalışanlarımızın kazanç seviyesini korumaya devam edeceğiz"

Enflasyondaki artışla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, çalışanların fiyat artışlarına karşı korunacağını söyledi.

"Çalışanları ezdirmemek için maaşlarda ciddi iyileştirmeler yaptık" diyen Erdoğan, "Enflasyon farkı başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Enerjideki artışların vatandaşlara yansımaması için 165 milyar liralık sübvansiyon yaptıklarını belirten Erdoğan, "Elektrik faturalarında şikayetlerin artması üzerine en düşük kademe tarife miktarını 150 kwh'dan 210 kwh'a yükselttik. İnşallah bu düzenleme dar gelirli vatandaşlarımızı rahatlatacaktır. Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır. Bu durumun çalışanlarımızın sırtına binmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Zonguldak'tan tüm Türkiye’ye söz veriyoruz. Vesayeti nasıl devreden çıkardık, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek darbecileri nasıl püskürttüysek hayat pahalılığını da çözeceğiz.  Milletimizin refah düzeyine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU