Büyükçekmece'de kayıp kişinin arandığı arazide ceset bulundu

İki polis memuru Murat Kartal'ı para karşılığı başka kişilere teslim ettiklerini itiraf etmişti

Fotoğraf: AA

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde kayıp kişinin arazide gömüldüğü iddiaları üzerine başlatılan kazı çalışmasında bir erkek cesedi bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kayıp olarak aranan Murat Kartal'ın Pınartepe Mahallesi'ndeki arazide gömüldüğü iddiası üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 Şubat'ta başlatılan arama çalışmaları bugün de devam etti.

Polis ekiplerince güvenlik önlemi alınan bölgede, kazı ve arama çalışmasında toprak altında bir erkeğe ait ceset bulunduğu öğrenildi.

Ceset, olay yeri inceleme ekipleri ve soruşturma savcısı tarafından incelendi. İncelemelerin ardından ceset, DNA testi ve otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polisler itiraf etmişti

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hakkında kayıp ihbarı bulunan Murat Kartal'ın 2015'te Ömer Fırat B'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını belirlemişti.

Bir gizli tanığın ifadesini değerlendiren ekipler, iki polis memurunun 20 Ocak'ta Maltepe'de Kartal'ı gözaltına aldığını tespit etmiş, yakalanan iki polis memuru, Kartal'ı emniyete götürmek yerine para karşılığı başka kişilere teslim ettiklerini itiraf etmişti.

Soruşturmada gözaltına alınan iki polis memuru ve Kartal'ı kendilerine getirmeleri için polis memurlarını azmettirdikleri öne sürülen 5 zanlı tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında kayıp Murat Kartal'ın Büyükçekmece'deki bir arazide gömülü olabileceği bilgisi üzerine 2 Şubat'ta bölgede kazı ve arama çalışması başlatılmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU