Dünyanın ilk Game of Thrones Stüdyo Turu başlıyor

The Independent Özel Haber: Dünyada ilk kez düzenlenen, diziye adanmış ilk kalıcı Stüdyo Turu 4 Şubat Cuma günü başlayacak

The Independent'a özel erişim hakkı verilen Game of Thrones Studio Tour'daki Dragonstone setinde sergilenen birçok eser arasında dev ejderha kafatasları, kostüm desenleri ve orijinal aksesuarlar da yer alıyor.

Dünyada ilk kez düzenlenen, diziye özel kalıcı Stüdyo Turu'nun 4 Şubat Cuma günü Kuzey İrlanda'daki Banbridge yakınlarında başlayacak.

73 bölümlük fantastik dizi hayali bir dünyada geçiyor. İlk yayımlandığı 2011'den bu yana Game of Thrones en çok izlenen HBO dizisi haline geldi ve dünya genelinde beğeni topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahnelerin çoğu Kuzey İrlanda'da çekildi. Çok sayıda dış mekan kullanılırken, stüdyo materyalinin kayda değer bir kısmı 24 milyon sterline (yaklaşık 434 milyon TL) mal olan yeni cazibe merkezinin yer aldığı Linen Mill Stüdyoları'nda çekilmişti.

Stüdyo Turu, ziyaretçileri tüm zamanların en pahalı dizisinin perde arkasına götürmeyi amaçlıyor.

Cuma gününden itibaren hayranlar Game of Thrones'un yapım aşamasında bir yolculuğa çıkabilecek.

Cazibe merkezinde Westeros'un doğu kıyısı açıklarındaki bir adada yer alan Dragonstone kalesi dahil bazı önemli mekanlar yeniden yaratıldı. Chamber of the Painted Table (Dragonstone'nun merkezinde, büyük bir haritadan oluşan masanın yer aldığı oda -çn.) devasa ve ayrıntılı bir haritayla yeniden yaratıldı.

Ziyaretçiler yeni cazibe merkezinin çevrelediği Winterfell'deki Great Hall'un (Büyük Salon) yer aldığı gerçek çekim setinde gezebilecek.

Studio Tour'un pazarlama müdürü Claire Moles, "Kuzey İrlanda, Thrones'un evi" ifadelerini kullandı.

Tam burada oldu.

Hikayenin asıl başladığı yer burası… Kuzey İrlanda'daki tüm Game of Thrones çekimlerinin üçte birinden fazlasının yapıldığı yer.

Ziyaretçiler görüntülerinin giydirilip elektronik olarak aksiyon sahnelerinin ortasına yerleştirilmesi gibi etkileşimli özel efektleri de deneyimleyebilecek.

Konum Banbridge kasabasının batısında, Bann Nehri'nin yanında yer alıyor. Ziyaretler, şehrin dışındaki alışveriş merkezi The Boulevard'da başlayacak ve ziyaretçiler Stüdyo Turu'na otobüsle götürülecek.

Kuzey İrlanda'yı ziyaret edenler, Game of Thrones'un çekimlerinde kullanılan bazı dış mekanlara düzenlenen turlara da katılabilir. TripAdvisor'ın Kuzey İrlanda'daki en iyi 30 turundan 6'sı dizide kullanılan konumları içeriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU