İmamoğlu'ndan 'Betül Sayan Kaya' açıklaması: Milletimizin parasını çarçur eden, hangi unsur varsa hesabı sorulacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Geçmişte yapılan bütün hatalarla, kusurlarla ilgili hukuki süreçler, engellenmemize rağmen açtığımız dosyaları ve davaları elimizden almalarına rağmen günü geldiğinde o eksikler giderilecek" diye konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir'de katıldığı bir programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da yoğun kar yağışı olduğu günlerde Birleşik Krallık Büyükelçisi ile yediği yemekten CHP Genel Başkanı'nın haberinin olup olmadığı sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Genel başkanım o kadar yoğun ki benim hangi yemeği yediğimi niye takip etsin?

Ama sorunuzun ironik bir tarafı var. İktidarda görev alan bakanından, diğerlerine kadar yediği yemekten, zeytinine ekmeğine kadar yukarıya haber verdiklerini tahmin ediyorum.

Onların izin almadan hiçbir şey yapamadıklarını tahmin edebiliyorum. Benim yediğim yemekten genel başkanımın ne haberi olacak?

Genel başkanımızın işi başından aşkın, bizim işimiz başımızdan aşkın. Bu, sürecin  biraz magazinsel tarafı bu. Ama esas ciddi tarafı MOBESE meselesidir. Kişisel hayata müdahale meselesidir.

Kişisel hayata müdahale edenlerin hâlâ  bir açıklama yapmaması meselesidir. Niçin gidip İstanbul Valisi’ne bu konuda niye adım atmadınız diye sormuyorsunuz?

MOBESE’nin nasıl kullanıldığı belli hukukta. Suçlu tespiti için kullanılır. Ve onun dışında hiçbir şekilde kullanılamaz, servis edilemez. O kameranın başında kim oturuyordu?

Ona bu talimatı kim verdi? Emniyet müdürü bunun için bu işin içinde mi? İstanbul Valisi bu işin içinde mi? Haberdar değillerse cevabını versinler.

Benim kişisel alanıma, benim kişisel sürecime müdahale etme densizliğine, ahlaksızlığını gösteren devletin hangi kademesinde kim varsa hesabını verecek.

Ama bugün ama yarın. Dolayısıyla yediğimiz yemeğin hala konuşulması o sadece boş işleri olan insanların işi. Ekrem İmamoğlu, aşağı Ekrem İmamoğlu yukarı. Başka dertleri yok.

Çünkü İstanbul canlarını çok yaktı. Onun acısı nasıl bir acıymış ki bu kadar basit bir meseleye bile günlerce konuşmayı göze alabiliyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Betül Sayan Kaya'ya: Milletimizin parasını çarçur eden, kul hakkı yiyen, hangi unsur varsa açığa çıkarılacak, hesabı sorulacak

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İmamoğlu, sorular üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın İBB AK Parti yönetiminde iken Amerika'da okumak için aldığı ve geri ödemediği yaklaşık 1 milyon liralık bursa ilgili başlatılan teftiş süreci hakkında da açıklama yaptı.

İBB'nin öğrencilere burs verebileceğini söyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Nasıl burs verilir? Bu sene 53 bin kişiye verdiği gibi. Öğrenci başı 3 bin 200 TL. Bizden burs alan 53 bin kişinin tek bir kişisiyle dahi ne ilgim var, ne bilgim var.

Adını bile bilmiyorum. Vatandaşlar sisteme başvurur. Durumu uygunsa faydalanır.

Hanımefendinin yaşını tam bilmiyorum. Ama burada onunla yaşıt, belki aynı dönemde okumuş, belki şu an basında görev yapan birçok insan olabilir.

Şu geçmez mi aklınızdan? ‘Ya benim de haberim olsaydı 100 bin dolar bursa hemen gider başvururdum. Hatta ben ondan daha hızlı koşarım.

Ben ondan daha iyi bilirim. Ben ondan daha iyi bir öğrenciyim' diye aklınızdan geçmez mi? Geçer.

Milletimizin parasını çarçur eden, kul hakkı yiyen, hangi unsur varsa açığa çıkarılacak, hesabı sorulacak.

Var mıdır başka? Vardır. Hepsi yavaş yavaş gündeme alınıyor. Soruşturmaları yapılıyor. Öyle kibirli kibirli konuşacaksınız.

Ahlaki hiçbir değeri önünüze koymadan  herkese çamur atacaksınız. Ama hayatınız çamur içinde olacak. Hayatınız pislik içinde olacak.

Bunlara müsamaha göstermeyeceğiz. İstanbul halkının bütçesi artık emin ellerdedir.

Geçmişte yapılan bütün hatalarla, kusurlarla ilgili hukuki süreçler, engellenmemize rağmen açtığımız dosyaları ve davaları elimizden almalarına rağmen günü geldiğinde o eksikler giderilecek.

Onun da hesabı sorulacak. Engelleyenler dahil. Allah her kulu, kul hakkı yemekten korusun. Pervasızca memleketin bütün kaynaklarını bu şekilde kullanan akla karşıdır; bu günkü yönetimin duruşu ve yürüyüşü

 

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU