Yunan Parlamentosunda "Türk maskesi" tartışması

Yunan Parlamentosunda, milletvekillerine dağıtılan maskelerin Türkiye'de üretilmiş olması tartışmaya neden oldu

Yunanistan Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas, açılan ihaleyi en düşük fiyat teklifi veren bir Alman firmasının kazandığını, fabrikasının Türkiye'de olduğunun ilk başta fark edilmediğini savundu / Fotoğraf: AA

Yunan parlamentosunda vekillere dağıtılan maskelerin Türkiye’de üretilmiş olması tartışmaya yol açtı. Meclis başkanı Tasulas, maskeleri ihaleyi kazanan Alman firmasından temin ettiklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunan basınındaki habere göre, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Milletvekili Liana Kanelli, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Meclis'te bize dağıttığınız maskeler Türkiye'den. 'Made in Turkey' yazıyor. Kötü değil ancak Türkiye'den göçmenler geçemiyor, çıkarlar geçiyor" ifadesini kullandı.

"İhaleyi en düşük teklifi veren Alman firması kazandı"

Parlamento muhabirlerine konuşan Yunanistan Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas, açılan ihaleyi, en düşük fiyat teklifi veren bir Alman firmasının kazandığını belirterek firmanın fabrikasının Türkiye'de olduğunun ilk başta fark edilmediğini savundu.

turkey.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Daha sonra kutunun üzerindeki yazılardan üretim yerinin Türkiye olduğunun anlaşıldığını söyleyen Tasulas, durumun önceden bilindiği takdirde alım için başka bir firmanın tercih edilebileceğini ileri sürdü.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU