Ahmet Hakan: İmamoğlucular nasıl tongaya düştüler?

"Çünkü 'rasyonel' düşündüler. Böyle bir şeyi 'saçmalık' olarak gördüler. Ve Ekrem İmamoğlu’nun böyle bir saçmalığı yapmayacağına inandılar"

Fotoğraf: AFP

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehirde kar yağışının başladığı sırada bir restoranda yemek yemesiyle ilgili yaşanan tartışmaları kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısında söz konusu haber ilk duyulduğunda “İmamoğlucu” diyerek nitelediği ekibin “yalan” şeklinde paylaşımlar yaptığını hatırlattı:

CHP’nin sosyal medyada faal olan eski-yeni milletvekillerinden bazıları da... “Yalan! Yalan! Yalan!” diyorlar, başka bir şey demiyorlardı. Dünyaca ünlü sanatçımız Fazıl Say da... “Belediye Sözcüsü” bile susarken... “Yalandır bu, yalan” diye yeri göğü inletiyordu.

“İyi ama neden? Neden bu insanlar, işin içyüzünü hiç araştırmadan 'Yalan' dediler? Nasıl oldu da buna kesin iman ettiler? ” diye soran Hakan, şunları yazdı:

Nedenini açıklıyorum: Çünkü “rasyonel” düşündüler. Böyle bir şeyi “saçmalık” olarak gördüler. Ve Ekrem İmamoğlu’nun böyle bir saçmalığı yapmayacağına inandılar.

İstanbullular kar çilesi çekerken... Ekrem İmamoğlu’nun ta Rumeli Kavağı’ndaki bir balıkçıya gitmiş olabileceğine zerre kadar ihtimal vermediler. “Yok canım, bunu yapmış olamaz” dediler. Ve işte bu inançla başladılar “Yalandır yalan!” diye haykırmaya. Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı şeyin ne kadar irrasyonel bir şey olduğunu... Bundan daha iyi hiçbir şey açıklayamaz.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU