DSÖ: Dünya genelinde en yüksek haftalık vaka sayısı kaydedildi

Örgütten yapılan açıklamada, Omicron varyantının risk düzeyinin yüksek olmayı sürdürdüğü kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü, yaklaşık 21 milyon ile Kovid-19 pandemisinin başından bu yana en yüksek haftalık vaka sayısının kaydedildiğini açıkladı. 

DSÖ'nün haftalık raporuna göre, geçen hafta dünya genelinde vaka sayısında bir önceki haftaya göre yüzde 5'lik artış kaydedildi. Daha önceki hafta ise artış yüzde 20 olarak ölçülmüştü. DSÖ raporunda vaka sayısındaki artışın yavaşladığı ancak Omicron'un dünya genelinde diğer endişe verici varyantlara göre baskınlığını artırmayı sürdürdüğü ifade edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DSÖ raporuna göre geçen hafta dünya genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısı ise yaklaşık 50 bin.

DSÖ "Şu anki SARS-CoV-2 küresel epidemiyolojisi, Omicron varyantının küresel çapta baskınlığıyla, Delta varyantının yaygınlığının sürekli düşüşüyle, Alfa, Beta ve Gamma varyantlarının çok düşük seviyede yayılmasıyla ile nitelik gösteriyor" denildi. 

Raporda "Kasım ve Aralık 2021'de Omicron vakalarında hızlı artış deneyimleyen ülkeler vaka sayısında düşüş görmeye başladı ya da başlıyor" ifadeleri yer aldı. Omicron varyantının taşıdığı riskin genel olarak oldukça yüksek olmayı sürdürdüğü belirtildi.

DSÖ'nün rakamlarına göre son 30 günde alınan vaka örneklerinden yüzde 89,1'ini Omicron oluşturuyor. Daha önce baskın olan Delta varyantının payı ise yüzde 10,7 düzeyinde.

 

Independent Türkçe, DW Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU