İsrail'de polis için yüz tanıma teknolojisine sahip kamera geliştiriyor

Mossad eski Başkanı Yossi Cohen, 2021'in Aralık ayında terörle mücadele ve kolluk kuvvetlerinde yüz tanıma teknolojisinin önemini vurgulamıştı

Yozmot'un geliştirdiği kamera, veri tabanındaki yüzleri eski fotoğraflarla eşleştirerek, kalabalığın içindeki kişileri kamuflaj, makyaj veya maske taksalar bile anında tanıyabilecek / Fotoğraf: AFP

Agence France-Presse (AFP) pazar günü bildirdiği habere göre, bir İsrail firması İsrail polis memurları için yüz tanıma teknolojisi ile donatılmış vücut kameraları geliştiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknoloji, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) eski bölgesel stratejik planlama şefi ve Batı Şeria güvenlik çitinin mimarı Albay Danny Tirza'nın sahibi olduğu bir stratejik planlama ve danışmanlık firması Yozmot tarafından geliştiriliyor.

Yozmot'un geliştirdiği kamera, veri tabanındaki yüzleri eski fotoğraflarla eşleştirerek, kalabalığın içindeki kişileri kamuflaj, makyaj veya maske taksalar bile anında tanıyabilecek.

Mossad eski Başkanı Yossi Cohen, 2021'in Aralık ayında terörle mücadele ve kolluk kuvvetlerinde yüz tanıma teknolojisinin önemini vurgulamıştı.

Cohen, "Bugün dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve şirketler, her yerde güvenlik tehditleriyle karşı karşıya. Sokakta, hırsızlık tehditleri karşısında ve tabii ki ulusal güvenlik olayları karşısında yüz tanıma teknolojisi önemli bir araç'' demişti.

The Washington Post'a göre, teknoloji İsrail'de zaten yaygın olarak kullanılıyor. IDF, bir kamera ve akıllı telefon ile yüz tanıma özelliğini kullanarak Filistinlileri izlemeye yönelik geniş çaplı çabaları nedeniyle inceleme altına alındı.

2019'da İsrailli yüz tanıma şirketi AnyVision'ın teknolojiyi Batı Şeria'daki kontrol noktalarında ve potansiyel Filistinli saldırganları izlemek için kullanıldığı bildirildi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU