Valilerden Ankara – İstanbul istikametlerine doğru yola çıkacaklara uyarı

İstanbul Valisi Yerlikaya ve Ankara Valisi Şahin, Düzce-Gerede arası yolun kar ve tipiden kapandığını bildirdi

Fotoğraf: AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Ankara Valisi Vasip Şahin Düzce-Gerede arası otoyol ve devlet yolunun yoğun kar ve tipiden dolayı kapandığını belirterek, yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması uyarısında bulundular.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, Düzce-Gerede arası otoyol ve devlet yolu yoğun kar ve tipiden dolayı kapanmıştır. Yolların açılması için kar ve buz ile mücadele devam etmektedir. Bu nedenle İstanbul-Ankara istikametine doğru yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Şahin ise "İlimizden İstanbul istikametine yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması gerekmekte olup, yola çıkmış araçlar ise görevlilerimizce yönlendirilen yerlerde bekletilecektir" ifadesini kullandı.

Yollar kapatıldı

İstanbul-Ankara TEM Otoyolu ile D-100 Devlet Yolu, Gerede ile Düzce arasındaki yoğun kar yağışı nedeniyle araç geçişlerine kapatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kara yollarında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, İstanbul-Ankara TEM Otoyolu ile D-100 Devlet Yolu, Gerede ile Düzce arasındaki yoğun kar yağışı nedeniyle güvenli trafik akışı sağlanıncaya kadar tüm araç geçişlerine kapatıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU