46 kişinin ölümüyle ilgili yargılanan kadın idamla karşı karşıya

Erkek arkadaşından intikam almak için yangını başlattığı söylenen zanlı hakkında cinayet ve kundakçılıktan dava açıldı

Gece binadan buram buram duman yükseldi (AFP)

Tayvan'da bir kadın, 46 kişinin ölümüne ve düzinelerce kişinin yaralanmasına neden olan bir yangın çıkardığı iddiasıyla idam cezasına çarptırılabilir.

Ekimde güneydeki Kaohsiung şehrinde 02.00 sularında başlayan yangın felaketi, 13 katlı köhne apartman bloğunda saatlerce sürdü.

Savcılar, yalnızca soyadı Huang olarak paylaşılan kadının, partnerinin kanepesine tütsüden çıkan sıcak külleri kasten dökmekle suçlandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

51 yaşındaki kadının, tartışmalarının ardından Kuo Ching-wen'in aramalarına veya mesajlarına cevap vermemesinden hoşnutsuz olduğu bildirildi.

Yangından iki gün sonra gözaltına alınan Huang hakkında şimdi cinayet ve kundakçılıktan dava açıldı.

Savcılar, başlangıçta kendisi de şüpheli olarak görülen Kuo'nun o sırada evde olmadığını ve herhangi bir suçtan ötürü hakkında işlem yapılmadığını duyurdu.

Huang'ın sivrisinekleri kovmak için sandal ağacı tütsüsü yaktığını itiraf ettiğini fakat odasından çıkmadan önce neler yaptığına dair tutarsız ifadeler verdiğini söylediler.

Bölge savcılığının açıklamasında Huang'ın idam cezası alması gerektiği savunuldu.

Açıklamada, "Huang, olay çıkarmak ve erkek arkadaşını utandırmak için ateş yakmayı planladı. Bu da büyük bir felakete ve birçok masum kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı" dendi.

Huang pişmanlık göstermedi ve tavırları kötü ... [savcılar] mahkemenin ibret olsun diye idam cezası uygulamasını tavsiye ediyor.

Yangın, Tayvan'daki gevşek güvenlik standartlarına ilişkin endişeleri ön plana çıkarırken, hızla yaşlanan bir toplumda yaşlıların kötü yaşam koşullarını da ortaya koydu.

Kendisini bölgesel insan hakları kalesi olarak gören Tayvan, idam cezasını uygulamaya devam ettiği için uluslararası toplumdan eleştiri almıştı.

Tayvan'ın 4 yıllık bir aradan sonra infazları yeniden başlattığı 2010'dan bu yana yaklaşık 35 mahkum idam edildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU