New York'ta bir kadını raylara iterek öldüren kişiden kan donduran itiraf

Olaydan hemen önce başka kadına yönelen saldırgan, "Evet, öldürdüm çünkü ben Tanrı'yım" dedi

Simon Martial, karakoldan çıkarken basın görevlilerine küfretti (J.C. Rice / New York Post)

ABD'de bir kadını metro raylarına iterek öldüren kişi suçunu itiraf etti.

Simon Martial, New York'taki ünlü Times Meydanı'ndaki metro peronunda bekleyen Michelle Alyssa Go'yu tren gelirken raylara iterek cumartesi 9.40 sularında öldürdü.

New York Polis Teşkilatı (New York Police Department -NYPD) Amiri Keechant Sewell, olaya ilişkin açıklamasında 40 yaşındaki Go'nun Asya kökenli olduğunu ve 61 yaşındaki saldırganı tahrik edecek hiçbir şey yapmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sewell, evsiz olduğu düşünülen saldırganın önce başka bir trene binerek olay yerinden kaçtığını fakat yaklaşık 13 dakika sonra polise giderek teslim olduğunu belirtti.

NYPD Dedektif Bürosu'ndan Jason Wilcox ise olay yerindeki ikinci bir kadının Martial'ın önce kendisine yaklaştığını gördüğünü, adamın saldırabileceğinden şüphelenerek geri çekildiğini söylediğini bildirdi.

 Wilcox, "Kadın uzaklaşırken Martial'ın Go'yu trenin önüne ittiği o ana tanık oldu" dedi.

Midtown South bölgesindeki NYPD karakolunda polise suçunu itiraf eden Martial, karakoldan çıkarken basın çalışanlarından birinin Go'yu öldürüp öldürmediğini sorması üzerine "Evet, öldürdüm çünkü ben Tanrı'yım. Evet yaptım. Ben Tanrı'yım, o yüzden yapabilirim" dedi.
 

Michelle Alyssa Go.jpg
Metro raylarına itilen Michelle Alyssa Go, perona yaklaşan trenin altında kalarak feci şekilde can verdi (New York Post)


Martial'ın o sırada "Kadın ceketimi çaldı, o yüzden yaptım" dediği de duyuldu.  

Saldırgan daha sonra polis görevlileri tarafından mahkemeye götürüldü ve hakkında cinayetten dava açıldı.

Polis, Martial'ın iki yıl boyunca hırsızlık suçundan hapishanede yattığını ve geçen yıl salıverildiğini belirtti. Saldırganın kızkardeşi olduğunu söyleyen ve kendisini Josette diye tanıtan kişiyse Martial için "20 yıldan uzun süredir ilaç tedavisi görüyor, New York'taki farklı akıl hastanelerinde yattı" ifadelerini kullandı.

Asyalı Amerikalılara saldırılar arttı

Asyalı Amerikalı Yurttaşlar Birliği'nin (Chinese-American Citizen's Alliance) New York kolunun başkanı Wai Wah Chin, "Bu korkunç. Yurttaşlarımıza karşı yapılan tüyler ürpertici saldırılardan biri daha" açıklamasında bulundu.

New York eyaletinde özellikle pandemi döneminde Asyalı Amerikalılara karşı saldırılarda ciddi artış yaşandı. NYPD kayıtlarına göre geçen yıl saldırı vakaları yüzde 368 arttı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüsün Çin'in Vuhan şehrindeki bir laboratuvardan yayıldığına dair tepki toplayan iddiaları ve açıklamalarında sık sık kullandığı "Çin virüsü" ve "Vuhan virüsü" gibi ifadeler, ülkede yaşaya Asyalı Amerikalı yurttaşlara yönelik ırkçı saldırıları etkilemişti.

Çin Amerikan Sivil Haklar Koalisyonu, geçen yıl mayısta kullandığı ayrıştırıcı ve ırkçı ifadelerle Asyalı Amerikalılarda psikolojik tahribata neden olduğu gerekçesiyle Trump'a tazminat davası açmıştı.



Independent Türkçe, New York Post, Guardian, New York Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU