İmamoğlu CNN International'a konuştu: İlk iş yolsuzlukla mücadele, iddiaları uluslararası denetleme firmaları inceleyecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı

Fotoğraf: CNN International

23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, CNN International televizyonunda, deneyimli gazeteci Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı.

"Kimse halkı görmezden gelemez" diyen İmamoğlu, bundan sonra seçimlere hiç kimsenin bu boyutta bir müdahalede bulunamayacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Muhalefet partisi CHP'nin yıldızı" diye nitelendirilen İmamoğlu 23 Haziran'ın Türkiye’nin demokratik geleneği için sıradışı bir sınav olduğunu ifade etti:

23 Haziran hepimize gösterdi ki, hiç kimse veya hiç bir güç, arkasında halk desteği olmadan ayakta duramaz, hiçbir politikacı, bu gerçeği inkar etme lüksüne sahip değildir. Aldığımız sonuç bir gözdağı değildir. Olması gereken şeydir. Bu sınavı başarıyla geçtiğimizi görüyorum. Seçimler; İstanbul halkının seçimlerin meşruiyetine sahip çıktığını gösterdi. Bundan sonra hiç kimse seçimlere bu boyutta bir müdahalede bulunamayacak.

Amanpour, İmamoğlu'na seçim kampanyasının ikinci döneminde kullanılan "Her şey çok güzel olacak" sloganını hatırlattı, halka umut veren bu sloganın önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygulamaları olduğunu söyledi. 

Amanpour İmamoğlu'na belediyedeki yolsuzluk iddialarını da sordu:

İstanbul’a nasıl başarılı şekilde hizmet edeceğim ile ilgileniyorum, buna karşılık İstanbul’un her zaman kazanmasını sağlamak istiyorum. Yolsuzluklar, uluslararası deneyime sahip denetim firmaları tarafından araştırılacak. İlk işim İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluklarla mücadele etmek olacak. AK Parti dönemindeki yöneticilerle ilgili iddialar, uluslararası deneyime sahip denetleme firmalarınca incelenecek. Erdoğan’ın kişisel olarak yolsuzluklara karıştığını düşünmüyorum. Ancak yolsuzluk iddiaları partisi ve parti yönetimiyle alakalı olabilir. Sürecin nasıl ilerleyeceği yargının meselesi, benim kişisel sorumluluğum değil. Erdoğan’ın bu kavşaktan sonra önceliği olarak siyasi kazancı sürdürmeye devam edeceğine inanmıyorum. Elinizi barış için uzatmak ülkenin yararına olacaktır.

 

CNN International internet sitesi de Amanpour'un özel röportaj başlığıyla yayınladığı mülakata geniş yer verdi.

Haberde "Erdoğan bu seçimde aday değildi ama kaybı hala kişisel" yorumu yapıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU