Erdoğan'ın 'İmralı' açıklamasına Remzi Kartal'dan yanıt: Öcalan ile Demirtaş arasında sorun yok ve olamaz

Kongra-Gel Eş Başkanı Kartal, “Demirtaş, Öcalan’ın muhatabı değildir. Demirtaş HDP’lidir. Bizimle ilişkisi yoktur” dedi

Kartal, Erdal Er'in moderatörlüğündeki Sıcak Gündem programına katıldı / Fotoğraf: Youtube

Kongra-Gel  Eş Başkanı Remzi Kartal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik 'İmralı'ya hesap verecek' sözlerini, Erdal Er'in moderatörlüğündeki Sıcak Gündem isimli Youtube programında değerlendirdi.

Kartal, "Erdoğan Kürtler arasınca bir çatışma mı yaratmak istiyor, Erdoğan'ın bu açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtta, Erdoğan'ın niyetini anlamak için Kürt halkının Türkiye'deki ve Suriye'deki Irak'taki sorunlara yönelik neler yapıyor, buraya bakmak gerekiyor diyerek, Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'la bir diyalog sürecinden yola çıkarak böyle bir açıklama yapmış olmasının mümkün olmadığını, düşmanca saiklerle hareket ettiğini dile getirdi.

Böyle bir süreçte, Erdoğan çıkıyor diyor ki "Edirne'deki , İmralı'ya hesap verecek" Ne demek istiyor? Diyalog süreci çökmüşse bunun sorumlusu Edirne'de tutuklu bulunan Selahaddin Demirtaş'tır diyor. Onun üzerinden de HDP'yi suçluyor.

Kendisini temize çıkarmak istiyor, son derece çirkin ve ikiyüzlü bir politika. Bütün dünya biliyor ki Erdoğan derin devlet güçlerine teslim olarak devletin Kürt sorunundaki inkar politikalarını benimsemiştir.

Yürüttüğü politikalardan sonuç alamadı, çok sıkıntıda, bu konuşmaları tamamen gündemi değiştirmek üzerine; sanki İmralı ile bir görüşme süreci varmış gibi, bir yandan da HDP'yi sıkıştırmak. Bu şekilde kamuoyunun aklını karıştırmak istiyor. Seçime yönelik politikalar. Erdoğan o kadar sıkışmış ki tekrar Öcalan'a sığınıyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar

Erdoğan sıkıştığı için ‘İmralı’ açıklaması yaptı. Eğer samimiye o zaman Öcalan’ın görüşlerini kamuoyuyla açıklamasına izin vermeli.

Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor ve bu normal.

Öcalan sürekli çözüme hazır oldu ancak devlet bunu istemedi.

Öcalan’dan haber alamıyoruz. Avukatları ve ailesi görüşemiyor.

Erdoğan, devlet ile aramızda bir görüşme yok. Ne Kandil, ne Avrupa ile görüşme yok.

Kürt sorununun çözümü üçün bir adım atılsa bir hazırız. Türkiye cephesinden bir adım adatılırsa biz hazırız. Mücadelemiz bunun içindir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU