Bahçeli: Teröristbaşının mektubundan fayda uman namerttir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu

MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısı konuşmasından önemli bölümler: 

"Siyaseti adam gibi yaptık, ahlakın yörüngesinden asla çıkmadık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi süresince neye inanıyorsak, tavrımızı ve duruşumuzu buna göre belirledik. Tarafımız belliydi. Cumhur ne diyorsa ona kulak verdik. Çok şükür müsterihiz. Kimse samanlıkta iğne aramasın, kimse orasını burasını oynatmasın, herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Bir kümeste yemlenip diğer kümeste yumurtlayanlarla işimiz olmaz olamaz."

"Zavallılar nereden bilsin mitili onların tutuşmuş çoktan fitili?"

"MHP İstanbul’da doğrunun, dik duruşun, milli bekanın safında sağlam şekilde yerini almıştır. MHP cumhur ittifakının başarısı için ter dökmüştür. Mitili attık alayı toz toprak gibi havaya kalktı. Malum isim ve çevreler mitilimizi duydukça militanlaştıkça militanlaştılar. Zavallılar nereden bilsin mitili onların tutuşmuş çoktan fitili. Biz mitil attık onların beti benzi attı. MHP dediğini yaptı. Sözünü tuttu, özünün gereği neyse sahaya yansıttı. İstanbul’a gelmediğimizi uyduranlar; iyi görünümlü kötüler, güzel kisveli çirkinlerdir, bunlara ne söylesek beyhudedir."

"Fitilini kandil yuvasının ateşlediği karanlık güruhun MHP’nin hakkını teslim etmesini beklemek dünyanın tersinden dönmesini beklemek kadar abestir."

"Ha HDP ha Kandil, bunların aralarında fark yoktur"

"Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medet umduğumuz, bu mektubu aklamaya çalıştığımızı, bu mektuba göz yumduğumuzu bırakınız iddia etmeyi aklından geçirmek, rüyada görmek, hayalini kurmak dahi alçaklıktır arsızlıktır. "Bizim söylediğimiz şudur, HDP Kandil’in aparatı ve siyasi aracısıdır. Ha HDP ha Kandil, bunların aralarında fark yoktur. HDP’nin zillet ittifakının içinde olması. CHP’nin İBB adayına destek mesajları teröristbaşı tarafından kabul görmemiştir. Edirne’de yatan terörist Demirtaş, İmralı ve Kandil’deki ihanet çetesi adına yaşanan anlaşmazlıklar bir bakım PKK’nın çözülme sürecinin bir başlangıcı olarak değerlendirilmelidir." 

"Teröristbaşının mektubuna ne CHP’den ne İP’den tepki gelmedi"

"PKK-HDP-Edirne güç mücadelesi arasındaki kavgalar bizi bağlamayacak. Ancak konu İstanbul’du. Teröristbaşının mektubuna ne CHP’den ne İP’den en ufak tepki gelmemiş, çıktını bile çıkarmamışlar. Teröristlerin üstünlük kavgasının İstanbul’daki seçimlere üstünlük kuramayacağını düşünerek yazımızı paylaştık. Açıklamalarımızı çarpıtmışlardır. Bu mektuptan önceden haberimizin olduğunu söyleyenler satılık kalemlerdir. Teröristbaşının mektubuna ona verdiğimizi söylemek ahlaksız bir iftiradır. Bu mektuptan fayda uman namerttir. Sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Teröristbaşına milli ve yerli bir özellik atfetmek ihanettir, cinayettir." 

"İmralı’ya mitil attığımızı söyleyen hanımefendi acaba sen postu nereye serdin?"

"Teröristbaşının mektubundan bilgimiz olduğunu söyleyenler yanımızda mıydı? MHP’nin terörizme bakış açısı nettir, değişmezdir. Biz çözümcü değiliz, biz işbirlikçi değiliz. İstanbul seçiminde HDP ile yanak yanağa, PKK ile kucak kucağa, FETÖ ile arka arkada siyasi propaganda yapanlara hiç kimseden ses çıkmaz. İmralı’ya mitil attığımızı söyleyen hanımefendi acaba sen postu nereye serdin, kimlere yoldaş oldun. Biz beka dedik, Türk milletinin yeminlerini, izzet-i nefsini, tarihi müktesebatını, milli emanetlerini canımız pahasına müdafaa ettik. Beka beka diyerek, takaya binip İmralı’ya gittiğimizi söyleyenler, MHP’nin iki cihanda hasmıdır." 

"Önümüzde seçimsiz geçecek 4 uzun yıl vardır"

"23 Haziran İBB seçimi yapılmış, nihayetinde milli iradenin tercihi belli olmuştur. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 uzun yıl vardır. İBB Başkanlığı seçiminden alınan sonuca saygımız tartışmasızdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Partili kardeşlerime şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.Ülkemiz aleyhine yapılan kara kampanyalar 23 Haziran’da buruşturup atılmıştır. Türkiye’de demokrasi yok diyenler, hem 31 Mart seçiminden hem de 23 Haziran seçiminden ibret almalıdır. Haksızlık karşısında susarsak önce hakkımızı sonra da haysiyetimizi kaybederiz. Demokrasinin hakimiyeti hukukun üstünlüğü, adaletin varlığı, milletimizi oluşturan fertlerin eşit haklara sahip olması Türkiye’nin milli ve stratejik gücüdür."

"İstanbul ehline emanet edilmedi"

"Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Bunun sonuçlarını da ilerleyen dönem ve yıllarda görmemiz kuvvetle muhtemeldir. İBB Başkanı’nın ne yapıp ne yapmadığı kısa sürede belli olacaktır. İBB’nin bütün tasarruflarını yakınan takip edeceğiz, gerekli notları alacağız."

"Sosyal medyadaki ahlaksız fitneler ortadan kaldırılmalıdır"

"Terörizme karşı Pençe Harekatı’nı yapan Türkiye, sosyal medyadaki ahlaksız fitneleri de ortadan kaldırmalıdır. 31 Mart İBB seçiminin iptalini her fırsatta dile getirmişti. Çünkü usulsüzlüğe ve olsuzluğa batmış bir seçimin hukuk kuralları ve emniyet tedbirleriyle yenilenmesi zaruriydi. PKK ve FETÖ’nün hükmü İstanbul’da sökmeyecektir. Dağda kovalanan teröristler, İstanbul ve diğer belediyelere çöreklenemeyecektir. Bu itibarla herkes ayağını denk almalıdır. 7 dakikada domuz eti tüketmekle övünenlerin, bize karşı nefret yarışına girmeleri edepsizliktir. Yedikleri haram lokmalar, kırdıkları cevizler boğazlarına duracaktır."

"Devleti devlet yapan adalettir"

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oturması, yerleşmesi, gerekli reform ve yasal düzenlemeler süratle hayata geçirilmelidir. Ağaçla uğraşmak yerine, ormana sabitlenmeliyiz. Devleti devlet yapan adalettir, hukukun üstünlüğü prensibidir. Türk devlet felsefesinde adalet her şeyin önünde ve üstündedir. Adalet mülkün, yani devletin temelidir."

"ABD açıkça devletten taviz istemektedir"

"ABD’nin S-400 üzerinden ülkemizi tehdit etmesi, yaptırım kozunu kabaca dile getirmesi bir defa devlet olma vasfımıza hakaret ve hürmetsizliktir. Ya bu tehditlere boyun eğeceğiz, asırlara meydan okuyan devlet olma şerefimizi kaybedeceğiz ya da S-400’leri temmuz ayında alıp vatan topraklarına konumlandıracağız. Bu konu artık bir savunma sisteminden daha fazlasını ihtiva etmektedir. ABD açıkça devletten taviz istemektedir. Alırsanız şöyle olur böyle olur tehditlerinin bizim nezdinizde hiçbir geçerliliği yoktur. ABD ister beğensin ister beğenmesin, S-400’lerin alınması hakikaten bir varoluş meselesine dönmüştür. ABD Başkanı 2 gün önce İran’a yeni yaptırımları açıklamış. Kameralar karşısına geçip şov yapan Trump, İran dini liderinin yanı sıra bu ülkedeki pek çok kişiye yaptım kararı almıştır. İran Devrim Muhafızları’nın terör örgütleri listesine alınmasının ardından bölgedeki faaliyetlerin küresel gerginliği artıracağı açıktır. ABD duyarsızdır, kontrolsüzdür, saygısızdır."

"Çipras dedelerinden ders almıyorsa denize dökülmeyi göze almalıdır"

"Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin egemenlik sahasına yönelik söylemler gelmektedir. Çipras, sondaj faaliyetlerinde ısrar etmemizin bedeli olacağını açıklamıştır. Topal ördek Çipras, Kıbrıs’ta garantörlüğümüzün son bulması çağrısı yaparak zırvada zirveye çıkmıştır. Doğu Akdeniz’de faaliyetlerimizin önünü kesecek korsan henüz anasının karnından doğmamıştır. Çipras, denize dökülen dedelerinden ders almalıdır, almıyorsa şimdiden denize dökülmeyi göze almalıdır."

 

Independent türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU