Esenyurt'ta gerginlik: Yabancılara ait işyerlerinin olduğu AVM'nin camları kırıldı

Çıkan olayların ardından bir grup, "Burası Türkiye, Suriye değil" diye slogan atarak yürüyüş yaptı

Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi'nde mahalleli ile Suriyeli grup arasında çıkan kavga amatör kameralar tarafından kaydedildi / Fotoğraf: AA

Esenyurt'ta iki grup arasında çıkan kavgada 7 kişi gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bağlarçeşme Caddesi'nde mahalleli ile yabancı uyruklu kişiler arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir grup, yabancı uyruklu kişilerin dükkanlarının bulunduğu alışveriş merkezinin dış kapısına zarar verdi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi.

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışma yaparken 7 kişi gözaltına alındı.

Olayların ardından bir grup, "Burası Türkiye, Suriye değil" diye slogan atarak yürüyüş yaptı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: Sorumlular gözaltına alındı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Esenyurt'taki tartışmada sorumluların gözaltına alındığını belirtti.

Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Esenyurt’ta Filistinli bir kişiyle sigara isteme nedeniyle başlayan tartışmanın kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle sona erdiğini bildirdi.

Sorumluların gözaltına alındığını kaydeden İsmail Çataklı, "Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun" ifadesini kullandı.

Valilikten açıklama

Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, olayın meydana geldiği pasaj içerisinde dün saat 20.20 sıralarında biri yabancı uyruklu, iki kişi arasında kavga çıktığı, sonrasında 30-40 kişilik grubun pasajın dış kapısına taş atarak zarar vermeleri üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle grubun dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Meydana gelen 'Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması' olayı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda 4'ü Suça Sürüklenen Çocuk olmak üzere 7 şüpheli yakalanmış, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Özdağ: Provokasyona açık olan olaylardan milletimizin uzak durmasını rica ediyorum

Esenyurt'ta yaşanan gerginliğin ardından Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından vatandaşlara ağrıda bulundu.

Özdağ yaptığı paylaşımda, "Esenyurt'ta Türk halkıyla Suriyeliler arasında cereyan eden ve her türlü provokasyona açık olan olaylardan milletimizin uzak durmasını rica ediyorum. Zafer Partisi olarak kimsenin burnu kanamadan tüm sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğimiz sözünü bir kez daha yineliyorum" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU