Milli Eğitim’den "Tarihi okulda utanç görüntüleri" haberine açıklama

Müdürlük, Atatürk’e hakaret edilen videoyla ilgili yaptığı açıklamada öğrencilere disiplin işlemi uygulandığını belirtti. Açıklamaya göre olayın incelenmesi için müfettiş görevlendirildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Odatv’de yayımlanan "Tarihi okulda utanç görüntüleri" başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki olaya ilişkin işlemlerin 20 Aralık tarihinde okul yönetim tarafından başlatıldığını, 27 Aralık'ta ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

8 Ocak tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan 'Tarihi okulda utanç görüntüleri' başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20 Aralık tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27 Aralık tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır. Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır.

MEB. Soruşturma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Soruşturma sürecinin yakından takip edildiği kaydedilen açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara, kimden ve nereden gelirse gelsin, müsamaha gösterilmeyecektir" ifadesine yer verildi.

Odatv’de yayımlanan haber özetle şöyleydi:

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nin yatakhanesinde bir grup öğrenci Atatürk posterini kesici aletle delik deşik etti. Kesici alet ile postere vuran kişi, “Zaten çocuğu da yok, acımam. En az 3 çocuk” ifadelerini kullandı. Olayı kapatan müdür vekilinin ise daha önce İzmir Marşı çalınca töreni terk ettiği öğrenildi.

 

AA, Odatv

DAHA FAZLA HABER OKU