Yunanistan'da gözaltına alınan Sevan Nişanyan, 15 gün içerisinde ülkeyi terk etmesi şartıyla serbest bırakıldı

Nişanyan hakkında, 15 gün içinde Yunanistan'ı terk etme şartıyla bugün serbest bırakılma kararı verildi. Ermenistan'ın Atina Büyükelçiliği ise yaptığı açıklamada, "Sevan Nişanyan Ermenistan vatandaşı olduğu için dilerse Ermenistan'a gidebilir" dedi

Fotoğraf: AA

Yunanistan’da geçen hafta gözaltına alınan ve Türkiye’ye iade edileceği iddia edilen yazar Sevan Nişanyan sosyal medya hesabından serbest bırakıldığını duyurdu.

Nişanya paylaşımında, "Sekiz gün tutukluluğun ardından bugün serbest bırakıldım. Dostluk ve sevgi mesajı ileten on binlerce güzel insana candan merhaba. Bu arada Twitter hesabım bloke edilmiş. Haberi orada da yayarsanız sevinirim" ifadelerini kullandı.

Bir takipçisinin paylaşımın altında "Anladığım kadarıyla Yunanistan, kalmasını istemiyor" yazmasına cevap veren Nişanyan, "Kalmamı istemeyen Yunanistan değil, Samos polisi. Yunanistan yeni yeni farkına vardı olayın. Çözülecek muhtemelen" dedi.

Nişanyan'ın eşi Ira Tzourou da bu sabah sosyal medyada yaptığı paylaşımda Ermenistan'ın Atina Büyükelçiliği'nin yaptığı şu açıklamayı paylaşmıştı:

Ermenistan Büyükelçiliği Siros İdare Mahkemesi, Sevan Nişanyan'ın bugün serbest bırakılacağı kararını açıkladı. Karara göre 15 gün içinde Yunanistan'dan kendi isteğiyle ayrılmak zorunda. Sevan Nişanyan Ermenistan vatandaşı olduğu için dilerse Ermenistan'a gidebilir.

Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle 11,5 yıl hapis cezası alan ve 3 yıl cezaevinde kalan Nişanyan, 2017'de Foça Açık Cezaevi'nden izinli çıkıp firar etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU