Kongre baskını sanığı, Trump'a sitem etti: "Hapiste çürüyoruz"

Edward Jacob Lang, "Bize ayağa kalkmamızı söylediğin şey için ayağa kalktık ve bu sebeple hapiste çürüyoruz" diyor

6 Ocak 2021'de gerçekleşen baskında binlerce gösterici polis barikatı geçerek Kongre Binası'na girmişti (Reuters)

6 Ocak Kongre Binası isyanlarıyla suçlananlardan biri, eski başkan Donald Trump'tan yardım talep etti ve onu ayaklanmanın birinci yıldönümü arifesinde "siyasi mahkumları" yalnız bırakmakla suçladı.

25 yaşındaki Edward Jacob Lang, hapishaneden telefonla verdiği bir röportajda, 6 Ocak mahkumlarının arkasında durmadığı için Trump konusunda "hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

Lang, 5 Ocak'ta The Stew Peters Show'da radikal sağcı televizyon sunucusu Stew Peters'a, "Bu ne kadar düştüğümüzü gösteriyor" dedi. Mahkum, "Yarınki mitingimiz nerede? Yarın başkentte en az yüz bin kişi olması gerekirdi... 6 Ocak'ta siyasi mahkumların arkasında durmadıkları için Trump ve genel olarak Amerikan halkı beni büyük hayal kırıklığına uğrattı" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Kongre Binası ayaklanmalarını anmak için Florida'daki Mar-a-Lago'da yapacağı önceden planlanmış konuşma ve basın toplantısını 4 Ocak'ta iptal etmişti.

Lang, 6 Ocak mahkumlarının demokratik hakları savundukları için hapsedildiğini söyledi ve Biden yönetimini kendilerine kötü muamele yapmakla suçladı.

Mahkum, "Burada bize, tam olarak siyasi muhalifleri susturmaya çalışan komünist bir rejimden bekleyeceğiniz şey yapılıyor" iddiasında bulundu.

Sanki Taipei'deki bir hapishanedeymiş ve hükümet aleyhine konuşmuş gibi hissediyorum. Ulusal marşı söylüyorum ve bunun için yumruk yiyorum.

Lang, ailesiyle buluşmasına izin verilmediğini de sözlerine ekledi. Mahkum, "Aileleri ve çocuklarıyla olan kişileri görebiliyorum. Ama ben ebeveynlerimle görüşemiyorum" diye konuştu.

Lang, eski başkana kendisi gibi diğer hükümlüler için ayağa kalkması yönünde yakarmayı sürdürdü. İsyancı, "Siyasi hiyerarşi, liderlerimiz, senatörlerimiz, başkanımız tarafından terk edilmiş gibi hissediyorum" dedi.

Başkan Trump, neredesin? Bir basın toplantısı yapsan iyi olur, dostum. Bize ayağa kalkmamızı söylediğin şey için ayağa kalktık ve bu sebeple hapiste çürüyoruz!

Lang, Kasım 2020 seçimlerinin sonuçlarını yıkmak isteyen Trump yanlısı isyancıların geçen yıl Kongre Binası'nda gerçekleştirdiği, şiddetin de dahil olduğu ayaklanmada bir polis personeline beyzbol sopasıyla vurmakla suçlanıyor.

Kongre Binası'na 6 Ocak'ta gerçekleştirilen saldırıyla ilişkili toplamda 13 suçlamayla karşı karşıya.

Yargıç, duruşma öncesi tahliyeyi reddetmişti.

Lang geçen hafta Newsmax'le yaptığı bir telefon görüşmesinde 6 Ocak sanıklarını desteklemeleri için Amerikan halkına benzer bir çağrıda bulunmuş ve hapishane yetkilileri görüşme ortasında bağlantıyı kesmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU