Akşener’den Nebati’ye "meteor" benzetmesi

"Hazine’nin başına bakan diye getirdiğin 'Nebati kuyruklu yıldızı' milletimiz çarpıldıkça, utanmadan gözlerindeki ışıltıdan bahsediyor"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ekonomi üzerinden tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi Türkiye ekonomisine düşen bir meteora benzetti. İYİ Parti liderinin ifadeleri şöyle:

Zamları enflasyondan kaçırıp milyonlarca memur ve emeklimizin yeni yıl zammını çarpmış oldu. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının dolandırıcıları bile kıskandıran yönetim anlayışı sağ olsun yeni yıla zamlarla girdik. Vicdansızca yapılan bu rekor zamlar iktidarın beceriksizliğidir. Sayın Erdoğan biz üzerimize düşeni yaptık, seni defalarca uyardık. Ekonominin e'sinden anlamayan insanları göreve getirdin. Damadının manevi halefi Nurettin Nebati gibi liyakat abidesini ekonominin üstüne meteor gibi düşürdün. 

Hazine’nin başına bakan diye getirdiğin 'Nebati kuyruklu yıldızı' milletimiz çarpıldıkça, utanmadan gözlerindeki ışıltıdan bahsediyor. Hal böyleyken elektrik faturaları yüzde 127 artınca kara kışta, doğalgaza yaptığın zamdan sonra senin de gözlerin ışıldıyor mu?

Milletimize daha fazla çile çektirmeye hakkın yok. Boş gündemlerle tribünlere oynamaya gerek yok. Sen kızsan da bozulsan da millet iradesinden kaçış yok. Sandık elbet gelecek ve sen tutmadığın sözlerin hesabını vereceksin.

“Artık kimse sana inanmıyor”

Her hafta toplumun farklı farklı kesimlerinden bir kişiyi toplantısına dahil eden Akşener, bu hafta kürsüyü bir sağlık çalışanı ile paylaştı. Bu konuşmadan sonra Akşener, Türkiye’den göç eden hekimlere değindi.

Erdoğan’ın “Tersine beyin göçünü destekliyoruz. Yerli ve yabancı bilim insanlarını,  araştırmalarına Türkiye’de devam etmeye davet ediyorum” şeklindeki ifadelerini hatırlatan İYİ Parti lideri, “Söyle bakalım Sayın Erdoğan. Kaç kişi, sözüne itibar etti de, geri geldi? Kaç kişi sana inandı, kaç kişi sözüne güvendi? Bir tane örnek verebilir misin? Veremezsin.  Çünkü, kimse sözüne itibar edip gelmiyor. Artık kimse sana inanmıyor, kimse sözüne güvenmiyor” diye konuştu.


Yurt dışına gitmek isteyen hekimlere: Lütfen sabredin

Yurt dışına gitmek isteyen hekimlere seslenen Akşener, şunları söyledi:

Buradan, yurt dışına giden, ve gitmek için hazırlık yapan,  çok değerli hekimlerimize sesleniyorum: Lütfen sabredin. İlk seçimlerden sonra,  Sayın Erdoğan ve onun kurduğu bu ucube düzen gidiyor, bundan emin olun. O sandık gelecek, ve Türkiye,  İYİ kadrolarla, İYİ insanlarla, güneşli günlere yürüyecek. Siz değerli doktor arkadaşlarımıza,  hak ettiğiniz itibarı, hak ettiğiniz güveni, ve hak ettiğiniz şartları sağlayacağız. Hiç merak etmeyin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU