Bahçeli'den İmamoğlu'na: Çürük yumurta, dilinin altındaki bakla nedir?

MHP lideri, Bülent Arınç'a da "Siyasete devam etmek için CHP'de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV'de mi arıyorsun?" ifadeleriyle yüklendi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na belediyeye yönelik başlatılan teftiş dolayısıyla yüklendi ve "Çürük yumurta senin dilinin altındaki bakla nedir?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik teftişe destek veren MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kahraman güvenlik güçlerimizin mücadele onurunu, siyasi ikbal uğruna hiçe sayanlar ayağımızın altındadır, hukukun ilgi alanındadır. İBB'de işe alınan çok sayıda kişinin terör örgütleriyle irtibat içinde oldukları iddiasının üzerine gidilmesi bir hukuk gerçeğidir. Bundan rahatsızlık duyanlar İçişleri Bakanımızı karalamaya yeltenenler Türkiye'nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlrıdır. Belediyeye FETÖ'cüleri, PKK'lıları, DHPC'lileri doldurmanın neresinde ahlak vardır. İddialar tahkik edilmesin mi? Çürük yumurta senin dilinin altındaki bakla nedir?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Suçlu bulunurse bir saniye makamı işgal edemez"

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

İBB Başkanlığı'na terör örgütleriyle irtibatlı olanların alımıyla ilgili herkes sorumlu değil midir? Belediye başkanı kimlerin işe alınıp alınmayacağını sormayacak mıdır? Hiç haberi yoksa daha tehlikelidir, o zaman da katmerli suçludur. İBB Belediye Başkanı her durumda sorumludur. Suç sabit görülürse, İBB Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez. Sayın Cumhurbaşkanımız ile belediye başkanını karşılaştırmak soysuz bir kıyastır. Terör örgütleriyle bağlantılı olanların belediyeye alınması konusunda müfettişler görevlendirildi, ne var bunda? Suç sabit görülürse bundan sonraki etap mahkemelerdir.

Arınç'a tepki

İBB'ye yönelik terör soruşturması konusunda görüşlerini açıklayan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a da isim vermeden tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Özel teşebbüsten dolayı endişeli olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu'nun adaylığını yükselttiğini söyleyen sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum, siyasete devam etmek için CHP'de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV'de mi arıyorsun?

Numan Kurtulmuş'a: Yapmak istediğin nedir?

MHP lideri, İBB'ye yönelik teftiş konusunda bazı açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş'u da şu sözlerle hedef aldı:

Bununla iktifa etmeyip, “TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar” sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir?


“Herkesi uyarıyorum”

Ülkelerindeki karışıklıklar sebebiyle Türkiye’ye sığınmak durumunda kalan Afgan ve Suriyelilere de değinen MHP lideri, şunları kaydetti:

Türkiye'ye sığınan Afgan ve Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerinde güvenli, huzurlu ve istikrarlı bir ortamın inşasından hemen sonra geri dönüşlerinin gönüllü şekilde ikmal ve idamesi milli bir zarurettir. Buradan herkesi uyarıyorum. Partimizin simgelerini kullanıp çeteleşmeye, sokak eylemlerine heves edenlerin enselerinde kesinlikle nefesimiz olacaktır.

Kurtulmuş ne demişti?

Kurtulmuş, geçen hafta konuk olduğu Habertürk programında özetle şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye terörle mücadele ediyorsa dağda, şehirde ve aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarda da bu mücadeleyi yapar. TSK'da, Emniyet'te bazı FETÖ artıklarıyla ilgili soruşturmalar yürütülüyor, kimse 'nereden çıktı bu soruşturma' demiyor. Mücadeleyi sürekli yaparsınız.

Aynı mantıkla devam edersek TSK'nın içerisinde bazı FETÖ'cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK'ya karşı tavrını mı ortaya koyar. Hayır, terörle mücadelede bir süreklilik vardır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda operasyon yapılırsa bakanlığı mı suçluyoruz? Bunları ayıklamanın devletin bir gereğidir. Burada terör örgütlerine karşı mücadelenin doğal bir mücadelesi olarak bunu görmek lazım, İBB samimi ise bu noktada Bakanlık teftişlerine yardımcı olmaları gerekir, gereken bilgi ve belgeleri takdim etmek gerekir. Mesele budur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU