Barlas: Ekonomide 2022 beklentimiz

"Erdoğan'ın seçtiği kadroların da yeni ekonomik modeli uygularken ekonominin genel kurallarına da mutlaka uymaları gerekiyor"

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, 2022’de ekonomiden beklentilerine dair bir köşe yazısı kaleme aldı. Barlas’ın yazısında “ekonomi kurmaylarının ekonominin genel kurallarına uymasına” yönelik tavsiyesi dikkati çekti.

Barlas bugünkü köşe yazısında iktidarın insanların geçimiyle ilgili önemli başarılara imza attığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bazı fırsatçılar yüzünden raflardaki fiyatlar düşmedi. Manava, çarşıpazara, zincir marketlere gittiğiniz zaman döviz kurlarındaki düşüşe rağmen etiketlerin hâlâ değişmediğini görüyoruz” diyen Barlas, şu görüşlerini dile getirdi:

'Döviz endeksli TL mevduatı' sisteminin getirilmesi çok radikal bir karar. Toplum bu önemli hamlenin sonuçlarını daha kısa sürede görmek istiyor. Burada sadece hükümete değil üretimin ve satışın tüm aşamalarındaki aktörlere önemli sorumluluk düşüyor. Sanırım bu konuda yapılan yanlış geçmişteki gelişmelerin yanlış değerlendirilmesine dayanıyor. Türkiye'nin döviz kurunun günlük hayatı etkilemediği bir ekonomik modele geçmesi gerekiyor.

Türkiye'ye özgü yeni ekonomik modelin bu açıdan çok önemli olduğu görüşünü savunan Sabah yazarı, yazısını şöyle sonlandırdı:

Erdoğan'ın seçtiği kadroların da yeni ekonomik modeli uygularken ekonominin genel kurallarına da mutlaka uymaları gerekiyor. Bu denge gözetilirse 2022 yılında ekonomik bir başarı beklemek hayal olmaz. 2023 seçimlerine kadar önümüzde uzun bir süre var. Türkiye, her alanda gelişiyor, üretimi ve ihracatı artıyor. Dahası jeopolitik olarak önemli bir noktadayız ve genç bir nüfusumuz var. Ümitsiz olmamız için hiçbir nedenimiz yok. Yeter ki ekonomiyi yönetenler, genel kuralları unutmadan yeni ekonomik modeli hayata geçirmekte kararlı olsunlar.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU