Selvi: Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

“2 bin liranın altında maaş alan emekliler için 500 lira seyyanen zam yapılması düşünülüyor”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, memur ve emekli maaşlarına zamda “asgari ücretteki seviyenin yakalanmasının beklendiğini” söyledi. Selvi, “Ayrıca 2 bin liranın altında maaş alan emekliler için 500 lira seyyanen zam yapılması düşünülüyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarı Selvi, bugünkü köşe yazısında bugün enflasyon verisinin açıklanacağını anımsatarak şunları yazdı:

Enflasyon oranı her ayın 3’ünde açıklanıyor ama enflasyon oranı ilk kez bu kadar önemli oldu. Çünkü açıklanacak olan enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda etkili olacak. Ama dikkat edin, belirleyici olacak demiyorum. Aslında memur sendikaları ile hükümet 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5 zam artı son 6 aylık enflasyon oranı, ikinci yarı için de yüzde 7 zam artı ilk 6 ayın enflasyon oranında anlaşmaya varmıştı.

Selvi, yazısının ilgili kısmında şu ifadeleri kullandı:

Bugün enflasyon oranının açıklanmasından sonra hükümet ile memur sendikaları tekrar masaya oturacaklar, yeni yılın maaş zammını belirleyecekler. Yüzde 5 artış artı enflasyon farkı artı refah payı ödenecek. Bir oran konuşulmuyor ama asgari ücretteki seviyenin yakalanması bekleniyor. Ayrıca 2 bin liranın altında maaş alan emekliler için 500 lira seyyanen zam yapılması düşünülüyor. Memurlar ve emekliler her şeyin fazlasını hak ediyor. Onlar o maaşlarla hem çocuk okutup hem ev geçindirecekler.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU