33 yıl önce kaçırılan Çinli, Tiktok paylaşımı sayesinde annesini buldu

İkili yılın ilk gününde bir araya geldi

Babasının hayatını kaybettiğini öğrenen Li Jingwei, annesiyle hasret giderdi (Beijing News)

Çin'de küçükken kaçırılan Li Jingwei, çocukluk anıları sayesinde çizdiği haritayla biyolojik annesini buldu. Jingwei, annesiyle 1 Ocak'ta buluştu.

37 yaşındaki adam, Yünnan eyaletine bağlı Zhaotong kentinde 4 yaşındayken kaçırılmıştı. 1989'da gerçekleşen olayın ardından küçük çocuk, kilometrelerce uzaktaki bir aileye satılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guangdong eyaletinde yaşamını sürdüren Jingwei, biyolojik ailesini merak edince araştırmalara başladı. Ancak kendisini evlat edinen ebeveynlerinden ve DNA veri tabanlarından bir cevap alamayınca internete başvurdu.

Jingwei, TikTok'un Çin versiyonu Douyin'de 24 Aralık'ta bir video paylaştı. Videoda hatırladığı kadarıyla çizdiği haritayı gösterdi:

Ben evini arayan bir çocuğum. 1989'da yaklaşık 4 yaşındayken bir komşu beni Henan'a götürdü. Bu da evimin olduğu bölgenin aklımdan çizdiğim bir haritası.

Videonun viral olmasıyla haber kuruluşları ve yerel yetkililer de devreye girdi. Jingwei aile üyeleri olabilecek birkaç kişiyle telefonda görüştükten sonra biyolojik annesini buldu.
 

Harita
Jingwei haritada okul, bambu ormanı ve küçük bir göle yer verdi (Li Jingwei)


Kadın, Jingwei'nin küçükken merdivenden düşünce çenesinde meydana gelen yara izini doğru tanımladı. Yapılan DNA testi de uyumlu çıktı.

Anne ve oğul uzun bir süre sonra yılın ilk gününde bir araya geldi. Jingwei, buluşmaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Erkek çocuk sahibi olmaya büyük önem verilen Çin'de çocuk kaçırma olayları sık görülüyor. 2015'te her yıl 20 bin çocuğun ailesinden koparıldığı tahmin edilmişti.

24 yıl boyunca motosikletle ülkeyi gezip oğlunu arayan Guo Gangtang da mağdurlardan biri. Hikayesi 2015 yapımı Lost and Love'a ilham veren Gangtang, çocuğuyla temmuzda bir araya gelmişti.

 

Independent Türkçe, BBC, Vice

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU