Belçika polisi "En iyi Yahudiler yanar" tezahüratı hakkında inceleme başlattı

Belçika'nın Antwerp kentinde onlarca futbol taraftarı Nazi selamı verirken görüntülendi. Polis, bu hafta başlarında sosyal medyada ortaya çıkan videoları araştırıyor

FIFA ve UEFA'nın bütün tedbirlerine rağmen ftbol taraftarları arasında antisemitik ve ırkçı sloganların önüne geçilemiyor / Fotoğraf: Reuters

Polisin elindeki görüntülerde restorandaki bir taraftarın, "Babam komandoydu, annem ise SS subayıydı. Birlikte Yahudileri yaktılar. Çünkü en iyi Yahudiler yanar" şeklinde sloganlar attığı görüldü. Olayın bir futbol stadyumunun yakınındaki Café Stadion adlı restoranda meydana geldiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belçika'nın Gazet van Antwerpen Gazetesi slogan atan taraftarların Beerschot Futbol Takımının taraftarları olduğunu öne sürdü.

Bu tür antisemit tezahüratlar Avrupa'da özellikle de Hollanda ve Belçika'da, kendilerini 'Yahudi' olarak nitelendiren takımlarla yapılan maçlarda düzenli olarak gerçekleşiyor.

Örneğin Hollanda'da Ajax takımı taraftarları kendilerini ve takımı Yahudi olarak görüyor bunun sonucunda da antisemit tezahüratlara maruz kalıyorlar.

Club Brugge ceza almıştı

Ayrı bir gelişmede, Belçika Kraliyet Futbol Birliği Etik Kurulu geçtiğimiz hafta Belçika'nın Club Brugge Futbol Takımına son üç maçtaki antisemit tezahüratları nedeniyle 2 bin 226 dolar para cezası verdi. Brugge taraftarları, maçlar sırasında "Zıplamayan Yahudidir" diye bağırıyordu.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU