Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na gideceğini açıkladı: Saat 13.00'te görüşmek üzere…

CHP lideri Kılıçdaroğlu, KPSS’den yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen, atanamayan öğretmen adayı ile görüştü. 4 atanamayan öğretmen ile kameralar önüne çıkan Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz mülakat belasını kaldıracağız” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatlarda düşük puanlar verilerek atanamayan öğretmenlerle genel merkezde bir araya geldi

Görüşmenin ardından mülakat mağduru dört gençle birlikte kamera karşısına geçen Kılıçdaroğlu, sözü önce öğretmen adaylarına bıraktı. Atanamayan dört öğretmen sınavda derece yapmalarına rağmen sözlü sınavdan düşük not verilerek haksızlığa uğradıklarını iddia etti.

"Bu haksızlığı 84 milyonun duymasını istedim"

Daha sonra sözü alan Kılıçdaroğlu, “Konuşan dört arkadaşımız bizim evlatlarımız. Yani Türkiye’nin bugünü ve geleceği. Yapılan bu işlemlerden dolayı onlara özür borcumuz var. Fakat bırakın özür dilemeyi, yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan Bey’e sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bu haksızlığı 84 milyonun duymasını istedim” dedi.

İktidara geldiklerinde sözlü mülakatı kaldıracaklarını, mülakat nedeniyle atanamayan öğretmenlere hukuki destek vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu konuyla ilgili Danıştayın bir kararı olduğunu ve Meclis’te grubu olan bütün siyasi partilerin bu karara uyulması konusunda görüş birliği sağladıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Görüş birliğine dahi uyulmuyor. Yazık günah değil mi bu çocuklara? TBMM’nin aldığı karara uymayacaksınız, Danıştay kararına uymayacaksınız, çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz sonra da bana adaletten demokrasiden söz edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

"Dayısı, akrabası, yakını olmayan ne yapacak?"

“Bu evlatlarımızın hakkını hukukunu korumak benim boynumun borcudur. Her türlü hukuki desteği vereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceğiz. Saray da bunu çok iyi bilsin. Sarayın şürekaları da çok iyi bilsin. Birilerinin hakkını birilerine yedirmeyeceğiz. Birilerinin hakkını birilerine yedirirseniz, torpili getirirseniz, adam kayırmacılığı getirirseniz bu işler düzelmez. Milletime açık ve net söz veriyorum. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu mülakat belasını kaldıracağım. Ne mülakatı kardeşim. KPSS’ye giriyor, kim kaç puan alıyorsa puanına göre yerleştireceksiniz, bu kadar. Benim adamım olsun, onun adamı olsun, onun dayısı olsun, onun akrabası olsun… Dayısı, akrabası, yakını olmayan ne yapacak? Bu ülkenin garibi fukarası ne yapacak? Boğazından kesip evladını yetiştiren anne baba ne yapacak? Sözüm söz bu mülakat belasını kaldıracağız. Böyle bir rezalete asla izin vermeyeceğiz. Bu arkadaşlarımızın hakkını da hukukunu da sonuna kadar destekleyeceğiz ve her türlü hukuki desteği vereceğiz.

"Saat 13.00'te görüşmek üzere"

Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın etiketleyen CHP lideri, "Yarın saat 13.00'te görüşmek üzere" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU