Kılıçdaroğlu: Faizi dolara endeksleyen dünyada başka hangi ülke var?

Hükümetin açıkladığı yeni ekonomik modeli eleştiren Kılıçdaroğlu, "Böyle bir anlayışla ekonomiyi uzun süre ayakta tutmak mümkün değil. Bu iktidar bu yükün altından kalkamaz" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanalların Ankara temsilcileri ile bir araya geldiği kahvaltıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halk TV'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kur Korumalı Mevduat Sistemi" hakkında, "Böyle bir anlayışla ekonomiyi uzun süre ayakta tutmak mümkün değil. Faizi dolara endeksleyen dünyada hangi ülke var? Köprüler otoyolları havaalanları dövize endeksli faizin de dövize endekseleneceği kimin aklına gelir. Bu iktidar bu yükün altından kalkamaz" dedi.

''Doların yükselmesi ve düşmesi sürecinde kimler yararlandı?"

Döviz kurundaki hareketlilk ile ilgili de yorumlarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Doların yükselmesi ve düşmesi sürecinde kimler yararlandı, kimler aldı sattı bunun belirlenmesi için Meclis Araştırma Önergesi hazırladık. Siyasi iktidar 'yaptığımız her şey şeffaf kimse rant sağlamamıştır' diyorsa bu önergenin kabul edilmesi lazım. İktidarın kimseye avantaj sağlamadık demesini bekliyoruz.  Tahterevallinin bir tarafında dövizciler diğer tarafında faizciler var. Büyük paralar kazanıyorlar. Sayın Erdoğan bunları sadece seyrediyor.

"Bir an önce sandığın gelmesi lazım"

Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını da yineleyerek, "Bir an önce sandığın gelmesi lazım" dedi.

"Türkiye freni patlamış kamyon gibi 84 milyon perişan halde. Umutsuz değiliz en güç altı ayda çarkları yeniden döndürürüz" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bu iktidar ne yaparsa yapsın güven sorunu var. Siyasi iktidar halka güven verirse çarklar yeniden döner. Asgari ücret zammının ardından memur ve emekliye de en az yüzde 50 zam yapılması lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU