Davutoğlu'ndan iddia: Lütfi Elvan'ın ayrılmasındaki faktör Nureddin Nebati'ydi, Berat Albayrak'tan talimat alıyordu

Davutoğlu, "Nureddin Bey’in de yapacağı çok şey olabilir, o ayrı bir husus ama Türk ekonomisini yönetecek ve ekonominin ona teslim edileceği ehliyet ve liyakat unsurlarının hiçbirine sahip değildir" dedi

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye gündemine ve ekonomik gelişmelere ilişkin Medyascope'tan Ruşen Çakır'a açıklamalarda bulundu.

Partisinin ciddi baskılarla karşı karşıya olduğunu belirten Davutoğlu, anketlerde manipülasyon yapıldığını savundu.

Davutoğlu, “Saygın kabul edilen anket şirketlerinde bile bütün liderlerin isimleri var, bizim ismimiz hariç. ‘Ülkeyi kim yönetsin istiyorsunuz?’ sorusu soruluyor. Hepsi var alfabetik sırayla, bir tek ben yokum. Herkesi yazacaksınız, sadece Ahmet Davutoğlu olmayacak. Bütün partileri yazacaksınız, sadece Gelecek Partisi olmayacak. Bunun izah edilir tarafı yok” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"AK Parti tabanında ve orta kademe yöneticilerinden büyük kopuş bekliyorum"

AK Parti için "Kötü örülmüş bir duvar” nitelemesi yapan Davutoğlu, "Her bir taş, 'Ben çekilirsem yıkımın sorumlusu ben olacağım' diye duruyor. Bir tek taş sökülürse çöküş görülecek. AK Parti’de hâlâ vicdanlarına güvendiğim insanlar var. Sorumlu olur muyuz kaygısı var. Büyük kopuşu AK Parti tabanından ve orta kademe yöneticilerden bekliyorum. Eski ilçe başkanları, il başkanları. Orada artık sarsıntı hissediliyor. Statüye sahip olanlar ise hala o cesur kararı alamıyorlar" dedi.

"Geçiş dönemi sert olacak"

"Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş" tartışmalarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, "Öylesine sert bir geçiş dönemi olacak ki onu yönetecek dirayet, bilgi ve donanıma sahip bir cumhurbaşkanının tespit edilmesi ve bir ekiple bunun yürütülmesi lazım” dedi.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili ise Davutoğlu şunları kaydetti:

Baskın seçim bekliyorum. Birçok şey baskın seçim işaretlerini taşıyor. Dün yine Sayın Erdoğan ‘Nokta koyuyorum’ dedi. Bu bana 2018 seçimlerini hatırlattı. Bir iki hafta sonra Sayın Bahçeli ‘Seçime gidiyoruz’ dedi

"Nebati, ekonomiyi yönetecek ehliyete sahip değil"

Nureddin Nebati‘nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasını değerlendiren Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

Herhangi bir kişiye saygısızlık yapmak aklımın ucundan geçmez. Nureddin Bey’in de yapacağı çok şey olabilir, o ayrı bir husus ama Türk ekonomisini yönetecek ve ekonominin ona teslim edileceği ehliyet ve liyakat unsurlarının hiçbirine sahip değildir. Kurumların bir anlamı kalmadı. Dolayısıyla şu anda Sayın Nebati’nin varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok çünkü nihayetinde cumhurbaşkanı karar verecek.

Lütfi Elvan‘ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevin ayrılma sürecini hatırlatan Davutoğlu, Nureddin Nebati'nin bakan yardımcısı olduğu dönemde, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan talimat aldığını öne sürdü.

Davutoğlu iddiasıyla ilgili, "Lütfi Bey’in ayrılmasındaki faktörlerden biri Nureddin Nebati... Berat Albayrak’tan talimat alıyordu veya onunla irtibatlıydı. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU